Moment festiv în Sala Mare a Consiliului Județean: 50 DE ANI DE LA INAUGURAREA Spitalului Județean de Urgență Vâlcea


Vineri, 1 iulie 2022, cu începere de la ora 12.00, Sala Mare a Consiliului Județean Vâlcea a fost gazdă pentru momentul festiv prilejuit de împlinirea unei jumătăți de secol de la inaugurarea Spitalului Județean de Urgență din Râmnicu Vâlcea. Se întâmpla pe 1 iulie 1972, într-o zi de sâmbătă. La inaugurare a fost prezent ministrul Sănătății de la acea vreme, academician prof. univ. dr. Theodor Burghele. Născut în anul 1905, la Iași, reputatul medic a fost membru titular al Academiei Române începând cu anul 1963, ministru al Sănătății între anii 1972 – 1975, președinte al Academiei Române în anii 1976 și 1977, precum și membru al Academiei Franceze de chirurgie. În onoarea reputatului medic, un spital din București îi poartă în prezent numele.
Dr. Radu DOBRESCU (foto), cunoscut și apreciat profesionist în domeniul medical, pe care cu multă stimă și onoare îndrăznim să îl numim prieten al ziarului nostru, a fost primul director al instituției medicale, prezent la inaugurarea din 1 iulie 1972. La festivitatea de acum 50 de ani, au mai fost prezenți reprezentanți ai autorităților județene din acea vreme, alături de medici, asistenți și personal angajat al spitalului.

Radu DOBRESCU: „Sufletul meu va fi întotdeauna alături de cei ce vor lucra și beneficia de această construcție”

Vineri, 1 iulie 2022, la momentul festiv organizat în Râmnic, au luat parte, printre multe alte nume cunoscute, dr. Radu DOBRESCU – primul director al Spitalului Județean Vâlcea, dr. Dan Ponoran – actualul director al unității spitalicești, ÎPS Varsanufie – Arhiepiscopul Râmnicului, Constantin Rădulescu – președintele Consiliului Județean Vâlcea, Mihai Oprea – prefectul județului Vâlcea, Florian Marin – vicepreședinte al CJ Vâlcea, Mircia Gutău – primarul Râmnicului. Au mai fost prezenți reprezentanți au autorităților județene și municipale, ai diferitelor instituții deconcentrate, medici, asistenți – angajați actuali sau din trecut ai Spitalului Județean de Urgență Vâlcea.
Un mesaj foarte frumos și din care generațiile mai tinere ar avea multe de învățat a fost rostit chiar de către dr. Radu Dobrescu – primul director al Spitalului Județean Vâlcea.
„La 50 de ani de existență, ca unic reprezentant al colectivului de conducere al Spitalului Județean de Urgență Vâlcea de la momentul înființării, aduc un pios omagiu tuturor colaboratorilor care ne-au părăsit și mulțumirile mele celor ce mai sunt în viață. Actualei conduceri a spitalului, colectivului de medici și întregului personal le transmit gânduri bune în atingerea scopului pe care ni l-am propus și pentru care am jurat la debutul carierei noastre, acela de a sluji nobila noastră misiune de ocrotire, alinare și vindecare a suferințelor semenilor noștri. Nu cred că ne vom reîntâlni și la un secol, dar sufletul meu va fi întotdeauna alături de cei ce vor lucra și beneficia de această construcție care a însemnat partea cea mai frumoasă a carierei și a vieții mele”, a declarat dr. Radu DOBRESCU.
În context mai este de amintit faptul că, în cadrul momentului festiv desfășurat în Sala Mare a CJ Vâlcea, mai multe cadre medicale care au activat la spitalul județean încă din primii ani de funcționare au fost premiați de către organizatorii acțiunii.