Misiune galactică: un nou succes împotriva danezelor


faza_handbal_randers_oltchim• CS Oltchim – Randers HK, duminică, 4 noiembrie, de la ora 19.30

După victoria de la finele săptămânii trecute, obţinută chiar pe terenul danezelor de la Randers, handbalistele de la Oltchim doresc un rezultat similar şi în propriul fief. Având de partea lor toate atuurile necesare, de la valoare sau experienţă până la publicul vulcanic care le va susţine şi încuraja neîncetat în Sala Sporturilor, chimistele nu concep un pas greşit împotriva nordicelor. Un alt as aflat în mâneca vâlcencelor pentru meciul de duminică îl reprezintă componenţa băncii tehnice. Aşa cum se ştie, trei antrenori ce cunosc extrem de bine handbalul din Danemarca se ocupă de pregătirea sportivelor de la Oltchim. Iar rolul foarte important pe care Jakob Vesteergard, Mette Klit şi Steluţa Luca îl au în cadrul echipei s-a evidenţiat în prima parte a reprizei secunde a meciului din Danemarca, atunci când, şi cu ajutorul sfaturilor lor, chimistele s-au impus până la final, deşi erau conduse în acele momente.

În plus, campioanele României sunt foarte motivate să dea totul pe teren duminică pentru a obţine ceea ce şi-au propus din noul duel cu Randers, având în vedere faptul că o victorie s-ar traduce prin certitudinea obţinerii calificării în grupele principale ale Ligii Campionilor, cu două etape rămase de disputat până la final. Astfel, în eventualitatea unui succes împotriva danezelor, chimistele ar putea aborda mult mai relaxate ultimele partide pe care le mai au de jucat în Grupa A: în deplasare la Hypo Viena (11 noiembrie) şi pe propriul teren, împotriva vicecampioanei Germaniei, Buxtehuder SV (18 noiembrie).

Campioana României domină Grupa A

Cu trei victorii obţinute din tot atâtea partide disputate, Oltchimul s-a instalat confortabil pe prima treaptă a ierarhiei grupei. Locul secund este ocupat de campioana Austriei, Hypo Viena aflându-se şi ea „în cărţi” pentru calificarea în primăvara europeană. Randers HK mai păstrează totuşi şanse să ocupe poziţia a doua la finalul meciurilor din grupă, dar pentru îndeplinirea acestui obiectiv, danezele trebuie să nu piardă întâlnirile cu Oltchim şi Hypo. În schimb, Buxtehuder SV este aproape eliminată din Ligă, vicecampioanele Germaniei având şanse doar pentru accederea în optimile Cupei Cupelor dacă vor ocupa locul al treilea în clasamentul final al grupei.

În acest moment, situaţia în Grupa A se prezintă astfel:

1.CS Oltchim 88-60 +28 6p

2.Hypo Viena 85-75 +10 4p

3.Randers HK 81-82 -1 2p

4.Buxtehuder 61-98 -37 0p

Biletele pentru meciul cu Randers se vor pune în vânzare începând de vineri!

 

Toţi cei care doresc să vizioneze din tribunele Sălii Sporturilor „Traian” partida dintre Oltchim şi Randers (şi nu dispun de un abonament valabil) trebuie să ştie faptul că biletele pentru acest joc se vor pune în vânzare încă de vineri, 2 noiembrie. Tichetele de acces pot fi achiziţionate de la casele de bilete din incinta Sălii Sporturilor, începând cu ora 09.00, atât vineri, cât şi în ultimele două zile ale săptămânii.