MIRCIA GUTĂU ŞI ZOLTÁN CSEKE AU SEMNAT CONTRACTUL de finanţare pentru creşele ce vor fi construite în Râmnic cu bani din PNRR


Primarul Mircia Gutău a fost prezent joi, 1 septembrie 2022, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, unde a semnat, alături de Ministrul Attila-Zoltán Cseke şi în prezenţa premierului Nicolae Ciucă, contractual ce prevede finanțarea pentru construcția a două creșe (una de dimensiuni mari şi alta de dimensiuni medii) în Râmnicu Vâlcea. Acesta este un contract între trei părți: M.D.L.P.A. – Compania Naţională de Investiţii – U.A.T. Municipiul Râmnicu Vâlcea.

Unde vor „răsări” cele două creșe?

Conform proiectelor-tip, creşa mare, ce urmează a fi ridicată în Goranu, va avea o capacitate de 100 – 110 copii. Cea medie, amplasată pe strada Morilor, va fi disponibilă pentru 60 – 70 copii. Noile clădiri vor beneficia de cele mai moderne facilităţi: o bună izolare pentru un consum minim al utilităţilor necesare funcţionării, alimentare cu energie obţinută din panouri fotovoltaice, spaţii de joacă în aer liber pe baza unui raport de cel puţin 10 mp/copil etc. Primăria Municipiului a predat deja către C.N.I. cele două amplasamente. Investiţia este suportată din fonduri nerambursabile în cadrul PNRR, contribuţia locală constând în lucrările de sistematizare verticală şi conectare la reţelele de utilităţi.
Cu această ocazie, primarul Mircia Gutău a mulţumit Ministrului Attila-Zoltán Cseke şi specialiştilor M.D.L.P.A. şi C.N.I. pentru sprijinul constant şi asistenţa de specialitate de care Municipiul Râmnicu Vâlcea s-a bucurat în ultima perioadă în cadrul unor proiecte mari de investiţii vizând diverse domenii: construirea de locuinţe sociale şi pentru tineri, reabilitarea termică a unor blocuri de locuinţe, ridicarea unor unităţi de învăţământ preşcolar etc.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea