Miercuri, 4 octombrie, recital de pian la Filarmonică. Eveniment realizat de Rotary Club Râmnicu Vâlcea Cozia


Miercuri, 4 octombrie 2023, cu începere de la ora 19.00, în Sala Lahovary a Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea este programat un recital de pian care este oferit cadou publicului vâlcean de către Clubul Rotary Râmnicu Vâlcea Cozia. Evenimentul se desfășoară sub egida proiectului care definește activitatea clubului vâlcean, intitulat „Rotary susține excelența în educație”.
În parteneriat cu Rotary Club Iași Curtea Domnească, Clubul Rotary Cozia se alătură Inițiativei bilaterale dintre România și Norvegia, finanțată prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, proiect ce aduce pe scena Filarmonicii „Ion Dumitrescu” artiști de renume internațional. Aceștia vor promova patrimoniul muzical românesc și norvegian, de la nume mari precum Enescu sau Grieg, la noi descoperiri precum Agathe Backer Grøndahl, Geirr Tveitt sau Achim Stoia.

Scop caritabil în cadrul evenimentului

„Recitalul de pian și vioară, care alătură și artă vizuală, este parte dintr-o rezidență artistică a pianistei Grace Jee Eun Oh în România, intitulată Musical Paintings. Interludes of Artistic Freedom. Aceasta prevede mai multe vizite de lucru și de cercetare cu reprezentanți din România în vederea stabilirii unor trăsături de analiză dramaturgică între muzică și arte vizuale. Rezultatul acestor cercetări este și recitalul de la Râmnicu Vâlcea, unul de natură interdisciplinară, în care programul este ales și în baza relației bilaterale dintre România și Norvegia. În cadrul acestui eveniment, Clubul Cozia o recomandă pe Rozalia Vețeleanu ca artist plastic, bursieră a programului Rotary Susține Excelența în Educație. Rozalia este o tânără foarte talentată ce va expune câteva din lucrările sale reprezentative pe scena și în foaierul Filarmonicii. Prin promovarea acestei artiste ne dorim să strângem fondurile necesare pentru a o susține în continuare să își finalizeze studiile, fiind masterandă în prezent la Universitatea de Arte Decorative și Design – Secția Artă Murală, București. Mulțumim Sponsorilor care s-au alăturat în proiect și dăruiesc comunității împreună cu Rotary! Datorită lor tinerii noștri bursieri vor putea excela în pregătirea lor profesională”, se arată în comunicatul organizatorilor.