MESAJ FĂRĂ MENAJAMENTE al lui Bogdan Hossu: „Guvernului îi convine această creștere de prețuri la energie!”


Cel mai longeviv lider de confederație sindicală a pus iar degetul pe rană arătând că interesul guvernanților nu are legătură cu bunăstarea populației
După cum vă informam și anterior, prima și singura organizație sindicală care s-a decis „să iasă la bătaie” cu Guvernul și-a programat deja o serie de proteste locale și naționale pentru această perioadă.
Astfel, CNS Cartel ALFA a sunat, miercuri, 29 septembrie 2021, adunarea în fața Instituției Prefectului Vâlcea pentru aproximativ o sută de sindicaliști. În fața lor a venit însuși președintele Bogdan Hossu care le-a vorbit pe șleau despre adevărul din spatele inflației subite care a îngrozit și încolțit populația în prag de iarnă.
„Toate prețurile cresc și vreau să vă spun că încă nu s-au oprit… și vor mai crește-n continuare (…) Sperăm… sperăm că, dacă presiunea străzii va fi mai mare, Guvernul va lua o poziție în fața acestor creșteri de prețuri. Vă reamintesc însă: Guvernului îi convine această creștere de prețuri! Pentru că va crește PIB-ul, veniturile vor crește mai mult și iar va ieși premierul și vă va spune: «A crescut PIB-ul, v-a crescut nivelul de trai…». Ceea ce încearcă decidenții să mintă este că această creștere a PIB-ului se distribuie uniform… ceea ce este fals! Patronii iau 51%, iar salariații iau 41% în România, în vreme ce în Uniunea Europeană, acest raport, pe medie, este exact invers. Eu, salariat, pentru o sută de lei, plătesc statului 43,5 la sută, angajatorul ca să ia o sută de lei, prin dividendele sale, ca structură, plătește numai 21 lei! Asta e deosebirea, ceea ce este anormal… Promisiuni există pentru schimbarea legislației, dar asta se-ntâmplă mereu la partidele din Opoziție. Asta se întâmplă din cauza noastră că nu acționăm… Decidenții politici vin cu diferite propuneri. Dacă noi nu le spunem că nu e bine și tăcem din gură, ei iau în considerare că, de fapt, am aprobat tacit măsura respectivă. Trebuie măcar să spunem «NU!» la propunerile lor…”, au fost vorbele lui Bogdan Hossu.