Memorialul „Viorica și Octavian Enescu”, încă o ediție


A zecea ediție a Memorialului „Viorica și Octavian Enescu” se va derula, sâmbătă, 6 mai, la sta­dionul din parcul Zăvoi. Alina Enescu, fiica celor doi mari an­trenori de atletism, a fost sprijinită de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Inspectoratul Școlar, Asociația Județeană de Atletism, A.C.S. Proolimpic și Federația Română de Atletism, dar și de mai mulți sponsori, pentru or­ganizarea acestui important eveni­ment. Peste 200 de participanți se vor alinia la startul Memorialului „Viorica și Octavian Enescu”, care va avea mai multe probe de concurs.

Doi oameni care au trăit pentru atletism

Viorica Enescu, maestră a sportului și antrenor emerit de atletism, s-a stins din viață la doar 60 de ani. A continuat până în ultima clipă să antreneze copiii din Râmnicu Vâlcea, alături de fiica sa, Alina Gabriela, antrenoare de atletism la rândul ei. Doamna Enescu a câștigat sute de medalii naționale ca sportivă și, apoi, antrenoare, într-o viață dedicată sportului de performanță. De când s-a dedicat antrenoratului, cea mai mare reușită a sa a fost desco­perirea și lansarea în carieră a Ionelei Tîrlea, devenită vicecam­pioană olimpică și campioană europeană și mondială.
Octavian Enescu (1933-2006) a fost unul dintre cei mai cunoscuţi tehnicieni ai atletis­mu­lui românesc, specializat în pro­bele de sprint. „Nea Bobo”, cum îl alintau apropiaţii, a avut o ca­rieră plină de satisfacţii, printre atletele de renume internaţional numărându-se Viorica Suică (1945 – 2015), cea care avea să-i devină ulterior soţie.