Membrii PP-DD Vâlcea au cinstit memoria poetului Vasile Militaru


Sâmbătă, 6 iulie, în oraşul Ocnele Mari s-a desfăşurat un eveniment cultural intitulat Festivalul Naţional de Poezie „Vasile Militaru”, acţiune considerată un omagiu adus poetului care şi-a dat viaţa în temniţa din „oraşul sării”, persecutat şi torturat de către autorităţile comuniste din urmă cu mai multe decenii.

Înaintea debutului activităţilor culturale şi concursului de recitare şi creaţie, a existat un moment special, organizat la Monumentul Deţinuţilor Politici de la Ocniţa, acolo unde au avut loc depuneri de coroane. Aici au ţinut să fie prezenţi şi membrii Organizaţiei Judeţene a PP-DD Vâlcea, care au depus coroane în memoria poetului-martir Vasile Militaru. La invitația organizației PP-DD din orașul Ocnele Mari, au participat mai mulţi membri marcanţi ai acestei formaţiuni politice, atât din structura judeţeană, cât şi din cea locală. Se cuvine astfel să îi amintim pe Marinela Simoiu – secretar executiv al PP-DD Vâlcea, Tiberiu Octavian Georgescu – consilier judeţean din partea PP-DD, Ilie Badea – consilier local al oraşului Ocnele Mari, Marian Simoiu – membru în BPJ al PP-DD Vâlcea, precum şi alţi simpatizanţi ai acestei structuri politice din filiala locală a oraşului Ocnele Mari.

„Sunt încântat că, alături de colegii din PP-DD Vâlcea și organizația locală a orașului Ocnele Mari, am participat la acest eveniment cultural. Pentru noi este o datorie, dar și o onoare în același timp să cinstim memoria unui poet-martir ce și-a dat viața pentru libertate și pentru idealurile poporului român”, ne-a declarat Tiberiu Georgescu, consilier județean din partea PP-DD și membru al Comisiei de Cultură.