Meci dificil pentru municipale


• vâlcencele vor evolua luni, de la ora 17.30, pe terenul brăilencelor de la Dunărea

Liga Națională de hand­bal feminin se apro­pie de final iar lupta pen­tru o poziție cât mai bună în clasamentul general a devenit tot mai acerbă. Chiar dacă HC Municipal Râmnicu Vâlcea nu are „emoții” nici în privința retrogradării și nici în ceea ce privește posibili­ta­tea de a participa în cu­pele europene, jucătoa­re­le de la poalele Cape­lei își doresc cât mai mul­te puncte. În ultimele trei etape, handbalistele pre­gă­tite de antrenorul Con­stantin Ștefan nu vor avea misiuni prea ușoare, însă nici imposibile. Dacă vor reuși să obțină măcar șase puncte din cele nouă maxime pe care și le mai pot trece în cont până la căderea cortinei peste întrecerea feminină românească, municipalele ar încheia campionatul în prima jumătate. Adică pe locul șapte al ierarhiei finale. Momentan, echipa noastră se află pe locul nouă în clasament, cu 31 de puncte. Totuși, distanța până la ocupanta poziției a șaptea (SCM Craiova) este foarte mică, de numai un punct.
Primul test din cele trei pe care HCM le are de susținut până la finalul campionatului este programat luni, 11 aprilie. Meciul va avea loc la Brăila și este cel mai dificil. Asta pentru că adversarele vâlcencelor alcătuiesc o echipă redutabilă, care se luptă pentru calificarea în cupele europene. Nu întâmplător Dunărea se află pe locul patru în campionat cu șanse reale de a trece pe poziția a treia dacă va învinge Vâlcea în partida de luni. Meciul este programat cu începere de la ora 17.30, în Sala Polivalentă din Brăila.

Cu cine mai jucăm până la finalul campionatului?

După jocul de la Brăila, cum vă spuneam mai sus, Vâlcea va mai avea de disputat încă două partide în acest sezon al Ligii Naționale. Pe 16 aprilie, în cadrul etapei a XXV-a, HCM va primi vizita sălăjencelor de la HC Zalău. Apoi, pe 23 aprilie, în ultima rundă, HCM va evolua în deplasare, pe terenul clujencelor de la Universitatea.

Programul etapei a XXIV-a

Sâmbătă, ora 18.00
HC Alba Sebeș – HCM Roman
Măgura Cisnădie – SCM Craiova
Luni, ora 17.30
HC Dunărea Brăila – HCM Râmnicu Vâlcea
Luni, ora 18.00
Universitatea Cluj – HC Zalău
Marți, ora 17.00
Rapid București – Corona Brașov
Joi, ora 18.00
CSM București – Unirea Slobozia