Meci de care pe care în Zăvoi


• CSM Râmnicu Vâlcea şi Olimpia Satu Mare se întâlnesc sâmbătă într-o partidă cu implicaţii serioase în partea superioară a clasamentului ligii secunde


Greu de învins pe teren propriu, dar extrem de fragili în deplasare, jucătorii pregătiţi de Claudiu Niculescu sunt obligaţi de situaţia nu foarte „roz” din clasament să obţină maximul de puncte din disputa cu una dintre revelaţiile Seriei Vest din liga secundă de fotbal. Nou-promovata Olimpia Satu Mare s-a dovedit o „nucă” tare în debutul sezonului, gruparea din nordul ţării reuşind să pună probleme tuturor echipelor cu care s-a întâlnit până acum şi, mai mult, să obţină puncte atât pe teren propriu, cât şi din deplasări, în timp ce o echipă cu obiectiv asumat de a ajunge în Liga I (precum CSM Râmnicu Vâlcea) încă nu a reuşit să adune vreun punct de pe terenurile adversarelor. Partida de sâmbătă se anunţă, în primul rând, una de mare presiune pentru municipali, orice pas greşit pe propriul teren însemnând „retrogradarea” din plutonul celor şase echipe fruntaşe ale clasamentului, care ocupau înaintea acestei etape poziţii ce asigură accederea în play-off-ul pentru promovarea în Liga I. Însă, din acest punct de vedere, presiunea nu se află numai pe umerii vâlcenilor, şi sătmărenii riscând ca, în cazul unei eventuale înfrângeri suferită la Vâlcea, să părăsească zona privilegiată a ierarhiei.

Întâlnirea dintre cele două echipe, ce se anunţă a fi una dintre cele mai echilibrate din cadrul etapei a IX-a a Seriei Vest, se va disputa sâmbătă, pe Stadionul „Municipal” din Râmnicu Vâlcea, cu începere de la ora 11.00. Jocul nu va fi transmis în direct de nici un post de televiziune, iubitorii fotbalului din judeţul nostru fiind invitaţi să meargă la stadion pentru a putea viziona partida.


Medrea: „Promovarea se joacă până în ultima etapă”


Directorul general adjunct al Clubului Sportiv Municipal Râmnicu Vâlcea, Bogdan Medrea, a declarat înaintea partidei cu Olimpia Satu Mare că jocul se anunţă destul de dificil pentru jucătorii antrenaţi de Claudiu Niculescu, însă oficialul vâlcean a precizat că are încredere în forţa acestora de a obţine un rezultat pozitiv. De asemenea, Medrea a mai amintit cât de aglomerat va fi calendarul grupării municipale în perioada imediat următoare, CSM urmând să dispute nu mai puţin de şapte partide în decurs de o lună. „Sper ca băieţii să-şi revină repede şi să treacă peste eşecul de la Târgu Mureş. Satu Mare are o echipă bună şi sigur vom avea un meci greu sâmbătă, dar am înceredere că putem obţine un rezultat favorabil. Ne aşteaptă o lună de foc, cu şapte partide oficiale, iar campionatul e lung. Promovarea se joacă până în ultima etapă. S-a schimbat liderul seriei, se vede că Universitatea e o echipă matură care ştie să joace fiecare meci”, a concluzionat Bogdan Medrea.


Programul etapei a IX-a

Vineri, 1 noiembrie (ora 17.00)

UT Arad – FC Universitatea Craiova

Sâmbătă, 2 noiembrie (ora 11.00)

CSM Râmnicu Vâlcea – Olimpia Satu Mare

Gloria Bistriţa – Metalul Reşiţa

CS Mioveni – ASA Târgu Mureş

FC Bihor Oradea – CS Universitatea Craiova

FC Olt Slatina – Minerul Motru


Clasament


Nume echipă                  M      V       E       Π       Gol.   P

1.FC U. Craiova            8        4        3        1        8-4    15p

2.CS U. Craiova            8        4        3        1        9-6    15p

3.Gloria Bistriţa             8        4        2        2        10-6  14p

4.Olimpia Satu Mare      8        3        4        1        8-5    13p

5.Metalul Reşiţa            8        4        1        3        13-11 13p

6.CSM Rm. Vâlcea         8        3        3        2        11-9  12p

7.ASA Târgu Mureş       8        3        3        2        7-5    12p

8.FC Olt Slatina            8        2        3        3        5-7    9p

9.FC Bihor Oradea         8        3        2        4        8-11  8p

10.CS Mioveni              8        2        2        4        7-11  8p

11. UT Arad                 8        2        1        5        6-12  7p

12.Minerul Motru           8        1        1        6        6-7    4p

*primele şase locuri asigură calificarea în play-off, iar ultimele şase în play-out