Matache s-a confesat pentru site-ul oficial al clubului din Zăvoi: „La Arad, am îngheţat de frig în poartă”


Cel supranumit „eroul de la Libe­rec” de pe vremea când contribuia decisiv la calificarea dinamoviştilor în grupele Europa League este acum unul dintre cei mai experimentaţi jucători de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea. Fostul său coleg, antrenorul Claudiu Niculescu, se bazează pe in­ter­venţiile sigure ale lui Florin Mata­che pentru atingerea obiectivului sta­bilit de conducerea clubului din Parcul Zăvoi, promovarea în Liga I. Despre sfaturile preţioase pe care actualii jucători de la CSM le pot primi de la un om cu o vastă experienţă în fotbal, pre­cum Claudiu Niculescu, dar şi des­pre cum s-a văzut dintre buturi jocul contând pentru ultima etapă, depla­sa­rea de la Arad (scor 1-1), Florin Matache s-a destăinuit pentru site-ul oficial al clubului râmnicean.
După aspectul jocului, cred că meritam să câştigăm la Arad. Am îngheţat de frig în poartă, gazdele nu au fost preocupate să atace. În afară de faza penalty-ului din prima repriză, am mai avut o singură intervenţie, în finalul meciului, atunci când am blocat un jucător arădean. În rest, gazdele s-au apărat mai tot timpul, ca la handbal, în propria lor jumătate de teren. Am fost peste ei tot meciul, am presat, dar, în final, s-a terminat egal. Nu putem vorbi însă de ghinion atâta vreme cât noi am marcat la ultima fază”, a mărturisit goalkeeper-ul de la CS Municipal.
Matache: „Claudiu Niculescu are mentalitatea unui învingător”
Portarul grupării râmnicene a continuat şi a vorbit despre cât de important este ca jucătorii să creadă până la finalul unui meci în şansa lor, golul marcat în antepenultimul minut al întâlnirii de la Arad fiind rodul men­talităţii de învingător pe care Claudiu Niculescu a imprimat-o elevilor săi. „Clau­diu Niculescu ne-a spus de mai multe ori că întotdeauna trebuie să sperăm până la terminarea unui joc. E mentalitatea unui învingător, iar golul nostru de la Arad a venit ca o răsplată pentru faptul că jucătorii din teren au continuat să spere până la final. Chiar dacă UTA are şanse reduse de a intra în play-off, era bine să fi câştigat la Arad. Orice rezultat contează pentru că nu se ştie ce se întâmplă până la final. Rămânem însă cu şanse mari de a promova în Liga I. CS Universi­tatea Craiova este o echipă puternică şi a avut o revenire spectaculoasă după începutul ezitant de campionat, dar mai este un loc care asigură pro­mo­­varea. Trebuie să nu pierdem la Bis­tri­ţa şi să batem acasă pe Târgu Mureş pentru a merge în play-off cu mai mul­te puncte. După părerea mea, cele două echipe sunt contracan­di­datele noas­tre”, a concluzionat Florin Mata­che, analizând succint şansele de pro­movare pe care le are gruparea municipală.