Manichiuristele au pile peste tot. Nu și la ANAF


Te-ai învățat «să pui unghiile» prietenelor, rudelor, vecinelor și ai făcut din asta un mic job part-time pentru care și încasezi niște bani? În cazul în care nu ai aflat deja, trebuie să cunoști că oamenii de la Agenția Națională de Administrare Fiscală te «vânează» deja și vor să le dai o parte din bani. Sigur, nu lor personal, ci instituției, care are sarcină clară de la Ministerul Finanțelor să îi descopere pe cei care prestează activități «la negru»! Așadar, chiar dacă o vorbă din «folclorul urban» spune că manichiuristele au pile peste tot (înțelegeți voi ce vreți din expresia asta), pare că la ANAF nu au… «trecere».

Ce trebuie să facă manichiuristele și pedichiuristele?

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat că a elaborat și publicat un nou material informativ, respectiv Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/ întreținere corporală. Persoanele fizice care intenționează să obțină venituri din prestarea unor activități de înfrumusețare/ întreținere corporală au obligația înregistrării în registrul comerțului și autorizării funcționării și își pot desfășura activitatea în următoarele forme de organizare:
a) individual și independent, ca persoane fizice autorizate;
b) ca întreprinzători titulari ai unei întreprinderi individuale;
c) ca membri ai unei întreprinderi familiale.
„Ulterior înregistrării în registrul comerțului și autorizării funcționării, persoanele fizice au obligația de a depune la organul fiscal competent Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212). În cazul în care încep activitatea în cursul anului fiscal, persoanele fizice vor depune Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice – Capitolul II – Date privind impozitul pe veniturile estimate/ norma de venit a se realiza în România și contribuțiile sociale datorate, în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului. În situația în care persoana fizică începe activitatea în luna decembrie a anului de impunere, aceasta va depune Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice – Capitolul I”, au transmis reprezentanții ANAF pe marginea acestui subiect.

Mare atenție!

Reprezentanții ANAF au mai anunțat ca informațiile referitoare la declararea veniturilor și la stabilirea și plata obligațiilor fiscale se regăsesc în materialul elaborat de specialiștii Direcției Document care conține date cu caracter personal protejate de prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 de asistență pentru contribuabili, acesta fiind accesibil pe portalul www.anaf.ro, la rubrica Asistență Contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri Curente și alte materiale informative.
„Rolul materialelor elaborate de specialiștii ANAF este de a îndruma contribuabilii să se conformeze voluntar la declararea veniturilor realizate și la plata obligațiilor fiscale. Contribuabilii pot obține informații detaliate și telefonic, apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor – Call-center, la numărul de telefon 031.403.91.60”, au mai anunțat reprezentanții ANAF.
Sursă foto: Tinder