Mandat european de arestare, pus în executare de Poliția Vâlcea


Polițiștii din Vâlcea au depistat o femeie de 34 ani, din comuna Păușești Măglași, urmărită internațional de autoritățile din Grecia, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de tâlhărie.
„Schimbul de date și informații a fost asigurat de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române. La data de 21 iunie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au depistat, pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, o femeie de 34 de ani, pe numele căreia autoritățile judiciare din Grecia au emis un mandat european de arestare. Femeia era căutată pentru tentativă la infracțiunea de tâlhărie. În fapt, aceasta, la data de 14.05.2013, în localitatea Gravia, Prefectura din Phocis, din Grecia, sub pretextul că dorește să știe unde se află o stație de benzină din zonă, și folosind violența fizică, a încercat să ia bunurile unei femei pe care aceasta le avea asupra sa, cu scopul de a și le însuși ilegal. Deoarece victima a opus rezistență, femeia a fost nevoită să renunțe și să fugă de la locul faptei. Pentru depistarea femeii, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. Cea în cauză a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești, în vederea confirmării mandatului european de arestare, fiind reținută pentru 24 ore, urmând a fi prezentată Curții de Apel Pitești, cu propunere de arestare preventivă. În prezent, femeia a fost încarcerată în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Argeș” se arată în raportul oficial transmis de IPJ.

60 zile de control judiciar pentru un minor
În urma activităților de cercetare și investigare efectuate, polițiștii de investigații criminale de la Poliția municipiului Rm. Vâlcea au reușit identificarea unui tânăr de 17 ani, din municipiul Rm. Vâlcea, precum și probarea întregii activității infracționale a acestuia în trei cauze înregistrate inițial cu A.N. Astfel, în perioada 29.04 – 23.05.2017, acesta a săvârșit o infracțiune de furt calificat, o infracțiune de furt și o tentativă la furt, cauzând un prejudiciu total de 1200 lei, prejudiciu recuperat parțial. Față de B. I. s-a luat inițial măsura reținerii pentru 24 de ore pe bază de ordonanță, iar astăzi acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea, față de el fiind dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale a tânărului, iar după finalizare va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea cu soluție procedurală.

Hoț din magazin, cercetat de Poliție
Miercuri, în jurul orei 14.03, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Rm. Vâlcea au fost sesizați cu privire la faptul că, o persoană a fost surprinsă în timp ce încerca să sustragă mai multe bunuri dintr-un magazin. Cu ocazia deplasării la faţa locului, polițiștii l-au identificat pe H. I., de 18 ani, din orașul Brezoi, care încerca să sustragă mai multe obiecte vestimentare dintr-un magazin din municipiul Rm. Vâlcea. Din cercetările efectuate rezultă că, tânărul a ales mai multe articole vestimentare cu scopul de a le proba, după care a introdus articolele într-un ghiozdan, ulterior trecând de casa de marcat a magazinului, fără să le plătească. Articolele de îmbrăcăminte au fost recuperate și înapoiate părții vătămate, iar tânărul urmează să fie cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

Dosar penal pentru 350 lei furați
La data de 21 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Bujoreni au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un tânăr din localitatea Bunești, cercetat pentru furt dintr-un autoexcavator. Din cercetările efectuate rezultă că, miercuri, în jurul orei 12.00, G. A. ar fi sustras din cabina unui autoexcavator parcat pe marginea drumului comunal Gura Văii, un portmoneu ce conținea suma de 350 lei, precum și actele personale și auto ale conducătorului auto. În urma exploatării cu operativitate a informaţiilor obţinute, poliţiştii au reuşit probarea activităţii infracţionale a lui G.A., cercetările continuând sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Râmnicu Vâlcea, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.