Mânăstirea din Stănești va avea Hramul Sfântul Gheorghe


• de la anul, se vor face slujbe, chiar dacă lăcașul va fi finalizat peste 4-5 ani

Pe data de 20 iunie, în prezența unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS. Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a fost pusă piatra de temelie a unei noi mânăstiri ce se va ridica în județul nostru: un lăcaș de cult în satul Suiești, comuna Stănești, locul unde s-a născut fostul Patriarh al României, Justinian Marina.
Finanțatorul investiției este un om de afaceri din București, din domeniul imobiliar, Lucian Zmaranda. La o asemenea investiție pun mâna și autoritățile locale, cele care, în frunte cu liberalul Ionel Michiu (foto), au extins conducta cu apă până la obiectiv și au trecut și la modernizarea drumului din zonă. În plus, Primăria Stănești a ajutat și la obținerea tuturor avizelor de ridicare a lăcașului de cult.
„Mânăstirea va fi una de călugări, va purta Hramul Sfântul Gheorghe, iar de la anul se vor putea ține și slujbe religioase, chiar dacă lăcașul va fi finalizat abia peste 4-5 ani. Sudul județului nostru nu se poate mândri cu prea multe mânăstiri, cele mai apropiate de Stănești fiind Mânăstirea Mamu din Drăgășani și Mânăstirea dintr-un Lemn din Frâncești, aflate totuși la distanțe mari” a declarat primarul din Stănești Edilul Michiu susține că-n zonă, probabil în comuna edilului Voicescu, se va mai ridica o mânăstire, de data aceasta de maici.