Mai, o lună plină de spectacole la Teatrul „Anton Pann”


Luna mai se anunță una bogată în spectacole la Teatrul „Anton Pann” din Râmnic. Vor fi puse în scenă noi spectacole, vor avea loc repetiții, spectacole la sediu, dar și pe scenele unor teatre din București, participări la tot felul de evenimente.
De câteva zile, au început repetițiile la un spectacol în regia lui Tudor Lucanu, un regizor foarte apreciat, ale cărui spectacole s-au bucurat de numeroase premii la nivel național și internațional. Amintim aici doar pe cele puse în scenă la Teatrul „Anton Pann”: „Eşti un animal, Viscovitz!” de Ale­ssan­dro Boffa și „UBU REGE” de Alfred Jarry. Din 3 mai, Tudor Lucanu prezent la Teatrul „Anton Pann”, împreună cu echipa de actori, a început repetițiile la spectacolul „Nerium Park” de Josep Ma­ria Miró. Ca bucuria să fie și mai ma­re pentru cei care sunt dornici să vadă și altceva le vom spune că au început repetițiile la un al doilea spec­tacol în regia lui Adrian Roman „Toate Lu­crurile Minunate” de Duncan Macmillan.
Printre repetiții, spectacolele care au loc la sediu, actorii, în această lună mai, vor mai susține două spectacole pe scena a două cunoscute teatre bu­cu­reștene. Săptămâna viitoare, mai precis pe 8 mai, vor prezenta pe scena Teatrului Excelsior spectacolul „Vermine Radiante” de Philip Ridley. La doar câteva zile, pe 12 mai, la cea de-a 5-a ediţie a Festivalului Internațional de Teatru Nou de la Arad, actorii Teatrului „Anton Pann” vor prezenta spectacolul “YEN” de Anna Jordan, regia Adrian Roman. Pe 18 mai, se vor întoarce din nou la București unde, pe scena Teatrului de Comedie, vor prezenta spectacolul „Respiră” de Duncan Macmillan, regia Adrian Roman, un spectacol foarte așteptat și apreciat de către bucureșteni.
Actorii Teatrului „Anton Pann” își fac timp și pentru cursurile de teatru care au loc la sfârșit de săptămână și pe care le predau elevilor cuprinși în proiectul de Teatru „SESAM”, o propunere a Consiliului Școlar al Elevilor C.N.I.M.B. și a Colegiului Național de Informatică „Matei Basarab” din Rm. Vâlcea.
În această sâmbătă de 6 mai, haideți să vedeți cea mai nouă producție a Teatrului „Anton Pann” care încă de la premieră s-a bucurat de succes. Este vorba de „Yen”, o piesă scrisă de Anna Jordan în regia lui Adrian Roman. Povestea piesei este impresionantă, de o sensibilitate ieșită din comun, o poveste a zilelor noastre. Spectacolul este recomandat publicului de peste 16 ani.