„Mai este România conectată la instituțiile europene și la cele mondiale din care face parte?”


Prin intermediul unui material postat pe pagina proprie de socializare, deputatul de Vâlcea Eugean Neață a tras atenția guvernului liberal cu privire la necesitatea unor demersuri înainte de începere școlii. În acest sens, deși puțini s-ar fi așteptat, parlamentarul social-democrat a dat ca exemplu demn de urmat modul în care Guvernul Republicii Moldova a venit deja cu un ghid foarte util elevilor înaintea începerii anului școlar 2020/2021.
„Am descoperit recent, pe internet, ghidul «La școală în siguranță», publicat în Republica Moldova, în limba română. La București, ministerele se căznesc să formuleze acest instrument de orientare de peste șase luni de zile. Frații noștri moldoveni, conectați la UNICEF și la alte organisme internaționale, așa cum îi stă bine unui stat din secolul douăzeci și unu, preiau fără nicio problemă ceea ce marii specialiști ai lumii gândesc repede și bine. La București, totul doare și totul durează pentru că toată lumea se zvârcolește în febra creației și a originalității absolute. Așa s-a ajuns că școlile încep peste puțin timp și elevii sunt trimiși să citească site-ul Ministerului Educației. Nu știu dacă ați văzut această scenă la televiziune. Invitat să spună ce îl supără, liderul elevilor români a cerut un site dedicat acestei situații a mersului la școală în vreme de pandemie, în care părinții, elevii și profesorii să găsească tot ceea ce caută. Știți ce i s-a răspuns pe loc, în văzul și auzul a sute de mii de oameni? Să intre pe site-ul Ministerului Educației! Tânărul a replicat, pe bună dreptate, că acela nu este decât un site pentru birocrați, scris în limbaj de lemn, plin cu documente oficiale și nu cu materiale de comunicare potrivite cu preocupările elevilor, ale părinților și ale dascălilor. Minunat acest tânăr adolescent care a desființat în câteva minute toată comunicarea guvernamentală din România făcută fără nicio înțelegere a publicului căruia i se adresează”, a comentat parlamentarul vâlcean.

 

Critici și pentru prima doamnă a învățământului românesc

 

„Doamna aceea, Anisie, care zboară dintr-un studio de televiziune în altul nu reușește să articuleze nimic util pentru tensiunea care a crescut în familiile cu copii de vârstă școlară. Ceea ce o preocupă în mod evident este să trimită reponsabilitatea întregului eveniment la primăriile locale și la părinți, obligați să-și asume penal prezența copilului la școală. Doamna aceea, Anisie, face parte din Guvernul liberal al României și nu face altceva decât să caute deja vinovați pentru eșecul întoarcerii la școală, la fel cum colegii ei au învinuit până acum de evoluția pandemiei tot ceea respiră în România, mai puțin pe cei care au carnet de liberal. Greu de vindecat asemenea apucătură!”, a mai postat Eugen Neață pe pagina sa de socializare.