Mădălina Ciotea, actriţă a Teatrului Anton Pann, între cei mai talentaţi actori din ţară


ciotea_madalinaPrimii actori selectaţi în noul proiect al Festivalului Internaţional de Film Transilvania – TIFF, 10 pentru FILM, vor fi în centrul atenţiei în 2012, la Cluj. 10 dintre cei mai talentaţi actori de pe scenele din ţară, alături de două „tinere speranţe”, vor fi prezentaţi profesioniştilor din lumea filmului şi publicului, între 7 şi 9 iunie 2012, în cadrul Zilelor Filmului Românesc. Printre cei zece actori selecţionaţi, se numără şi Mădălina Ciotea, actriţă la Teatrul Anton Pann din Râmnic.

Programul este unul nou în România şi-şi propune să promoveze figuri noi în filmul românesc. 10 pentru FILM îi vizează pe actorii care s-au remarcat în teatru, dar care nu au avut până acum şansa afirmării în cinema-ul românesc, indiferent de vârstă, aflaţi la debut sau cu roluri minore avute deja în producţii autohtone. Cei 10 pentru FILM au fost propuşi şi selectaţi de un grup de profesionişti din teatru şi film: Tudor Giurgiu (regizor şi producător), Irina-Mar­ga­reta Nistor (critic de film), Andreea Iacob (dramaturg şi regizor de teatru), criticii de teatru Oltiţa Cîntec, Cristina Rusiecki şi Andreea Dumitru, şi Răzvan Penescu (editor al portalului LiterNet).

Mădălina Ciotea poate fi văzută, pe scena Teatrului Anton Pann, în spectacolele APROAPE de John Cariani, REVIZORUL de Gogol şi VISUL UNEI NOPŢI DE VARĂ de Shakespeare. Dacă mai amintim că actorul Cătălin Vieru a fost nominalizat la premiile UNITER şi, de asemenea, prezenţa actriţelor Ioana Livia Predescu, Maria Salca şi Ada Ştef la Gala Tânărului Actor „HOP”, de la Mangalia, putem spune, cu certitudine, că Teatrul Anton Pann are o trupă de actori foarte talentaţi.