Lovin: „Nu s-a stabilit cine va fi președintele CJ Vâlcea. Încă negociem”


• care este motivul surprinzător pentru care PSD ar putea să nu îl lase pe Costi Rădulescu să ocupe funcția de președinte?
La mai bine de o săptămână trecută de la alegerile locale din 5 iunie, configurația viitoarei echipe din conducerea Consiliului Județean Vâlcea este încă învăluită în mister. Asta pentru că Dumitru Lovin, co-președinte ALDE la nivel județean, ține cu dinții ca funcția de președinte în „Parlamentul” Vâlcii să fie atribuită (prin majoritatea voturilor consilierilor aleși) unui om de-al său. Ne referim aici la Adrian Bușu, unul dintre cei mai cunoscuți liberal-democrați vâlceni. Ce e drept, Lovin vrea morțiș această funcție fiindcă fără suportul ALDE cu greu s-ar putea face alte calcule pentru asigurarea unei majorități.
Într-o declarație oferită pentru cotidianul nostru, Lovin dă peste nas celor care au anunțat deja, cu surle și trâmbițe, că funcția de președinte va fi dată lui X sau Y. „Nu s-a stabilit cine va fi președintele CJ Vâlcea. Încă negociem. Până acum am văzut numai zvonuri aruncate aiurea”, ne-a precizat aprigul Dumitru Lovin.

Partidul lui Gutău va fi invitat la masa negocierilor

Chiar dacă PSD și ALDE ar putea asigura majoritatea simplă în CJ Vâlcea, este foarte probabil ca structura viitoarei conduceri să fie aleasă abia după ce la masa negocierilor vor fi invitați și reprezentanții Partidului Ecologist Român. Cel mai devreme, o astfel de negociere în trei va avea loc mâine (14 iunie). Spunem mâine fiindcă este foarte interesant de văzut ce hotărâre se va lua în ședința mai-marilor PSD la nivel național în privința menținerii deputatului Constantin Rădulescu în cursa spre CJ Vâlcea. Din informațiile noastre de până în acest moment, este posibil ca președintele PSD-ului vâlcean să nu fie lăsat să ocupe funcția de președinte al CJ Vâlcea tocmai de către colegii (și șefii) săi de la București. PSD are nevoie de un anumit număr de parlamentari, iar golurile pe care le-ar lăsa membrii aleși în diferite funcții publice în teritoriu ar dezechilibra partidul în lupta pe care o duce de la distanță cu PNL.
Tocmai din aceste motive, indiferent ce se zvonește prin alte publicații vâlcene, este clar că în următoarele 24 de ore nu vom asista la un deznodământ în privința alegerii viitorului președinte al CJ Vâlcea!