Liderul din Perişani a reuşit scorul etapei în Liga a IV-a


• Voinţa Orleşti a profitat de sincopa minerilor din Berbeşti şi a urcat pe locul al doilea în clasamentul Seriei Sud
 

Week-end-ul trecut, în campionatul de „Elită” al fotbalului vâlcean s-a disputat o nouă etapă, cea cu numărul doi din retur, a XVII-a din întreaga stagiune. Seria Nord s-a dovedit mult mai generoasă cu iubitorii acestui sport în ceea ce priveşte numărul golurilor marcate, cu o medie de peste patru reuşite pe meci, dar mai puţin spectaculoasă în ceea ce priveşte numele câştigătoarelor din cele şapte partide, principalele favorite făcând, şi în acestă rundă, doar un simplu „galop de sănătate”. Campioana en-titre a judeţului nostru, Posada Perişani a reuşit scorul acestei etape, fotbaliştii din comuna primarului Ion Sandu impunându-se cu un neverosimil 10-1, în deplasare, în compania „stejarilor” din Vlădeşti. Hidro Râmnicu Vâlcea şi Flacăra Horezu şi-au continuat, de la distanţă, duelul pentru locul secund în Seria Nord, ambele obţinând victorii destul de concludente: „olarii” s-au impus, în „Treapt”, cu un categoric 6-0 în faţa fotbaliştilor de la Lotru Brezoi, în timp ce „energeticienii” au câştigat, la scor de neprezentare, întâlnirea de pe propriul teren cu minerii din Ocnele Mari.
 

Rezultatele complete din etapa a XVII-a (Seria Nord)
 

Stejarul Vlădeşti – Posada Perişani 1-10

Flacăra Horezu – Lotru Brezoi 6-0

Foresta Malaia – AS Căzăneşti 5-0

Hidro Rm. Vâlcea – Minerul Ocnele Mari 3-0

Victoria Frânceşti – Progresul Măldăreşti 0-2

Conexin Runcu – Viitorul Călimăneşti 0-2

FC Băbeni – Unirea Păuşeşti Măglaşi 1-0

Viitorul Dăeşti a stat
 

Clasamentul Seriei Nord: Posada Perişani 48p; Hidro Rm. Vâlcea 45p; Flacăra Horezu 40p; FC Băbeni 36p; Progresul Măldăreşti 26p; Viitorul Dăeşti 25p; Foresta Malaia 20p; Viitorul Călimăneşti 20p; Stejarul Vlădeşti 18p; Minerul Ocnele Mari 16p; Lotru Brezoi 16p; Unirea Păuşeşti Măglaşi 11p; Victoria Frânceşti 11p; AS Căzăneşti 8p; Conexin Runcu 4p.
 

În Seria Sud, etapa a XVII-a a produs o mare surpriză pe terenul din comuna Suteşti, acolo unde „gazdele” de la CS Mădulari au reuşit să încurce unul dintre „granzii” întrecerii, Minerul Berbeşti, formaţie care se afla, înaintea acestei etape, pe locul secund în clasament. Profitând de semieşecul minerilor, dar şi cu aportul propriei victorii, obţinută la scor cu Olteţul Alunu, Voinţa Orleşti a urcat pe poziţia secundă. Şi liderul Unirea Drăgăşani a fost foarte aproape de un semieşec în această rundă, chiar pe teren propriu, în faţa formaţiei AS Şirineasa. Totuşi, jucătorii din oraşul vinurilor au reuşit să îşi treacă in-extremis în cont încă trei puncte, foarte preţioase în lupta pentru primul loc, înscriind singurul gol al întâlnirii cu câteva minute înaintea încheierii partidei cu Şirineasa. Şi „juveţii” din Roeşti au bifat o premieră, de această dată una negativă, respectiv al doilea meci consecutiv în care nu s-au prezentat pe teren.
 

Rezultatele complete din etapa a XVII-a (Seria Sud)
 

Voinţa Orleşti – Olteţul Alunu 5-0

Ştiinţa Grădiştea – Experţii Popeşti 0-3

CS Mădulari – Minerul Berbeşti 1-1

Oltul Ioneşti – CS Şuşani 1-1

Unirea Drăgăşani – AS Şirineasa 1-0

Viitorul Valea Mare – Topologul Galicea 1-0

Juventus Roeşti – AS Creţeni 0-3

*gazdele nu s-au prezentat la meci

Inter Suteşti a stat
 

Clasamentul Seriei Sud: Unirea Drăgăşani 41p; Voinţa Orleşti 38p; Minerul Berbeşti 37p; Experţii Popeşti 32p; Topologul Galicea 27p; Viitorul Valea Mare 27p; CS Mădulari 27p; AS Şirineasa 21p; AS Creţeni 21p; Juventus Roeşti 16p; Ştiinţa Grădiştea 14p; CS Şuşani 11p; Oltul Ioneşti 11p; Olteţul Alunu 10p; Inter Suteşti 5p.