Liceul Tehnologic de Turism din Călimănești este gazda mobilității din cadrul Proiectului Erasmus + Virtual Production Factory


În perioada 27-31 martie, a.c, Liceul Tehnologic de Turism din Călimănești este gazda mobilității din cadrul Proiectului Erasmus + Virtual Production Factory. La această mobilitate participă o echipă formată din 10 cadre didactice și 12 elevi din organizaţiile partenere: Coordonator I.C. PADRE ISAIA COLUMBRO Italy-Campania, Narva Soldino Gümnaasium Estonia, Kayabey Sehit Ferruh Kulaoglu Ortaokulu Turkey, KÜTAHYA GEDİZ ALTINKENT İLKOKULU Turkey.
Mobilitatea din România este coordonată de prof. Silvia Ungureanu și din echipa României fac parte 9 elevi și cadre didactice din LTT Călimănești. Fiind prima mobilitate față în față, partenerii au ocazia să se cunoască și să interacționeze direct. Anul trecut s-au derulat încă două mobilități virtuale, în Italia și Turcia.
Prin temele abordate, programul Erasmus + VPF oferă participanților oportunități privind: dezvoltarea competențelor digitale, comunicarea într-o limbă străină, lucrul în echipă, colaborare și sensibilizare culturală. Ca de fiecare dată, Liceul a avut ca partener de nădejde și administrația publică locală reprezentată de primarul Florinel Constantinescu, dornic, la rândul său, să inițieze și să participe la proiecte care au în prim plan tinerii.
„Timp de o săptămână vom desfășura împreună activități în cadrul atelierelor și vizitelor culturale, având ocazia de a ne exprima propriile opinii/gânduri, de a descoperi obiceiuri și tradiții, dar și de a identifica elemente comune. În materialele pregătite, elevii noștri vor prezenta frumusețile României, orașul Călimănești și istoricul școlii noastre cu toate activitățile pe care le desfășurăm și prin care am fost certificați școală asociată UNESCO din aprilie 2022. Toate acestea vor favoriza elevilor conturarea unui profil de absolvent mult mai pregătit pentru piața forței de muncă”, a precizat prof. Negrea Titela-Violeta – directorul Liceului Tehnologic de Turism Călimănești.