Liber la carnea de pasăre


• „Carnea de pasăre existentă pe piaţa din România nu conţine bacterii periculoase pentru om, apărute în urma administrării de antibiotice în hrana acestora” sună avizul dat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor într-un comunicat oficial de presă

În textul respectivului document, ANSVSA adaugă că, până la această dată, nu a primit nicio notificare din partea Comisiei Europene prin intermediul Sistemului Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje (SRAAF) privind existenţa unui pericol în acest sens.

Autoritatea Sanitar – Veterinară  face aceste precizări în urma unor informaţii apărute în presa germană, potrivit cărora autorităţile au descoperit pe rafturile super şi hipermarketurilor din mai multe oraşe din Germania carne de pui infestată cu bacteria rezistente la antibiotice.

De asemenea, ANSVSA susţine că supra­veghează în permanenţă, prin teste de laborator, atât carnea de pasăre comerciali­zată cât şi furajele pentru păsări, în cadrul oficial al unui Program Naţional anual de Control al Reziduurilor.

„Probele destinate controlului sunt recoltate de pe întreg teritoriul ţării, de către inspectorii sanitar veterinari oficiali, iar determinările sunt efectuate în laboratoarele oficiale desemnate din cadrul reţelei sanitar veterinare” se mai aminteşte în comunicat.