Legi importante adoptate în Camera Deputaților


Deputatul Daniela Oteșanu (foto) ne-a informat că au fost adoptate legi importante pentru perioada grea pe care o traversăm de mai bine de două luni, dar și legea prin care este stabilită ziua de 4 iunie ca „Ziua Tratatului de la Trianon”.
„De menționat sunt amendamentele noastre la proiectul ce prevede instituirea stării de alertă. Au fost puse condiții clare pentru transparentizarea achizițiilor publice, astfel încât bugetul statului să fie protejat de posibile acțiuni mai puțin ortodoxe, pentru eliminarea sau modificarea unor capitole «cu cântec» la Codul Muncii”, a declarat deputatul de Vâlcea.
„S-a rezolvat și situația părinților care trebuie să rămână acasă pentru supravegherea copiilor cu vârstă mai mică de 12 ani. Aceștia vor primi în continuare 75% din salariu, perioada de acordare prelungindu-se până la sfârșitul anului calendaristic. Interesant de adăugat că a trecut și moțiunea simplă împotriva ministrului Florin Vasile Cîțu, chiar dacă pe dumnealui nu l-au interesat niciodată voturile negative din Comisia de buget și Parlament”, a mai precizat Daniela Oteșanu.