LACRIMI PE PARCHET! Vâlcea a ratat calificarea în semifinalele Cupei după aruncările de la șapte metri


Nouă victorii în meciuri de pregătire și încă una în primul joc oficial al sezonului! Așa suna bilanțul pentru SCM Râmnicu Vâlcea după cele zece partide disputate în ultima lună, toate încheiate cu victorii, de când Goran Kurtes este noul antrenor principal al echipei primăriei. Un bilanț foarte bun, care a fost urmat de un rezultat de egalitate înregistrat miercuri, contra Gloriei Buzău, în faza sferturilor de finală ale Cupei României (ediția 2020/2021).
Întâlnirea dintre SCM Râmnicu Vâlcea și Gloria Buzău s-a desfășurat miercuri, 25 august, după orele prânzului, în Sala Sporturilor din Bistrița Năsăud, acolo unde au avut loc toate meciurile din fazele optimilor și sferturilor de finală ale întrecerii. Așa cum se anticipa, partida a fost una destul de echilibrată, disputată între două dintre cele mai în formă echipe din handbalul feminin românesc. La pauză, buzoiencele pregătite de antrenorul Aurelian Roșca aveau un avans de două goluri, scor 14-12. În partea secundă, partida și-a păstrat caracterul echilibrat, chiar dacă Gloria a condus în permanență (însă la nu mai mult de trei-patru goluri). Vâlcencele au reușit însă să egaleze in-extremis, la ultima fază a meciului, după ce Glibko a transformat o aruncare de la șapte metri, intens contestată de către oficialii echipei buzoiene (care au reclamat și faptul că, în tot meciul, Vâlcea a primit nouă aruncări de la șapte metri – toate transformate; iar echipa lor doar una – și aceea ratată!).
La finalul celor 60 de minute, tabela a indicat rezultat de egalitate, scor 29-29. Astfel, cum doar o echipă se putea califica în Final Four-ul de la Brăila, s-a ajuns la executarea aruncărilor de la șapte metri, pentru stabilirea echipei învingătoare. După cele nouă aruncări transformate în timpul meciului, vâlcencele au părut mai obosite la aruncările decisive și au ratat de două ori în seria de șase aruncări pe care a avut-o fiecare echipă. Buzoiencele au fost mai concentrate și au ratat doar o aruncare din cele șase. Astfel, Buzăul a marcat cinci goluri din șase aruncări, în timp ce Vâlcea a punctat doar de patru ori, iar partida s-a încheiat cu scorul final 34-33 în favoarea Gloriei.
A fost o eliminarea dramatică a echipei primăriei Râmnicului, care nici măcar nu a pierdut vreun meci din cele două disputate la Bistrița (în optimi, contra SCM Craiova, a câștigat 34-25, iar în sferturi contra, Gloriei Buzău, a remizat, la finalul timpului regulamentar, scor 29-29). Doar lipsa de concentrare a făcut ca Vâlcea să nu marcheze mai multe goluri la aruncările de la șapte metri și să obțină o binemeritată calificare între cele mai valoroase patru echipe ale acestei ediții a Cupei României!

Rezultatele partidelor din optimile de finală (24 august)

SCM Râmnicu Vâlcea – SCM Craiova 34-25
CSM București – Gloria Bistrița Năsăud 29-21
Măgura Cisnădie – HC Dunărea Brăila 30-31
Minaur Baia Mare – CSM Slatina 28-25
Dacia Mioveni – SCM Gloria Buzău 24-30
HC Zalău – CSU Cluj-Napoca 30-22
CSM Deva – CSU Știința București 18-25
Rapid București a stat

Programul sferturilor de finală (25 august)

Ora 10.00: Rapid București – Minaur Baia Mare (scor 28-23)
Ora 13.00: SCM Buzău – SCM Râmnicu Vâlcea (scor 34-33)
Ora 16.00: CSM București – HC Dunărea Brăila
Ora 18.30: Știința București – HC Zalău