La mulți ani Colegiul Național „Alexandru Lahovari”!


Valcu_Samoil„120 de ani de învăţământ de calitate la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea” şi-a intitulat declaraţia politică deputatul PDL Samoil Vîlcu. Ca o recunoaştere a valorii acestei şcoli, parlamentarul vâlcean a vorbit colegilor deputaţi despre acest simbol al Râmnicului.

„Una dintre cele mai valoroase şcoli româneşti, Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea împlineşte anul acesta 120 de ani de existenţă.

Aşadar, Râmnicu Vâlcea nu este doar un oraş frumos, este şi încărcat de istorie, un oraş din care s-au ridicat multe personalităţi, aici s-a cântat pentru prima dată imnul naţional „Deşteaptă-te, române!”. Mulţi au făcut cunoscut în ţară şi străinătate numele acestui oraş, ce a împlinit 623 de ani de atestare documentară.

De numele Râmnicului, dar şi de istoria sa se leagă acest Colegiu „Alexandru Lahovari”. Un oraş se distinge faţă de altele prin oamenii valoroşi, iar un învăţământ de calitate poate oferi calificarea profesională superioară necesară generaţiilor ce ne vor urma. Ca deputat, ca parlamentar ce reprezint judeţul Vâlcea, mă simt onorat să vorbesc despre această importantă şcoală românească, despre performanţele elevilor care au participat la olimpiadele naţionale şi la concursuri internaţionale, dovedindu-se printre cei mai buni. Meritul este bineînţeles şi al profesorilor care pregătesc generaţii întregi de elevi; avem de fapt tradiţie în obţinerea performanţelor, iar Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” a dat învăţămân­tu­lui românesc plus valoare.

În fiecare an, Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” are reprezentanţi, din rândul elevilor, la fazele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare. Aceştia s-au re­mar­cat la diverse discipline: limba română, matematică, fi­zi­că, limba franceză, limba engleză, chimie, geografie, is­to­rie, informatică, astronomie, economie, filozofie sau biologie.

Le datorăm respect atât elevilor cu rezultate deosebite, cât şi cadrelor didactice care-i pregătesc. Împlinirea a 120 de ani pentru această unitate de învăţământ este un prilej pentru mine să subliniez faptul că la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” se face şcoală, competiţia este la ea acasă, elite româneşti din diverse domenii au învăţat aici. Şcoală de referinţă pentru învăţământul românesc, Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” este un adevărat simbol al municipiului Râmnicu Vâlcea şi sunt convins că şi generaţiile următoare vor obţine rezultate remarcabile, vor continua şirul de succese al generaţiilor care au învăţat aici.

Vă invit dragi colegi deputaţi să luaţi parte la festivităţile ce vor avea loc pe 4 iunie, cu ocazia împlinirii a 120 de ani de învăţământ de calitate la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea”, a opinat deputatul PDL Samoil Vîlcu.