Joi, la Brezoi: condus pe ultimul drum, GENERALUL TICULESCU a fost comemorat și în Afganistan!


După cum vă informam și anterior, generalul vâlcean de brigadă Ionică-Cătălin Ticulescu s-a stins recent din viață, la doar 50 ani. Înmormântarea militarului de elită a avut loc joi, la Brezoi, în localitatea sa natală.
Un moment tulburător a venit dinspre îndepărtata Asie, acolo de unde Militarii Batalionului de Protecția Forței „Golden Lions” au adus un ultim omagiu generalului de brigadă Ionică-Cătălin Ticulescu. Ei au păstrat un moment de reculegere și au prezentat necrologul, în cadrul unei slujbe religioase, organizată la capela din baza militară din Kandahar. „Am primit cu tristețe vestea că un alt camarad, veteran al teatrului de operații Afganistan, s-a alăturat armatei din ceruri”, a fost mesajul emoționat pentru trecerea în lumea celor drepți a vâlceanului atât de apreciat.
Gestul vine în contextul în care, miercuri seara, doi militari ai Batalionului 191 Protecția Forței Golden Lions au fost răniți în Afganistan în timpul unei misiuni de patrulare în zona de responsabilitate, când au fost atacați cu un dispozitiv exploziv improvizat.