Iordache, Isărescu şi Stoica, loviţi puternic de îngheţ


• cei mai importanţi viticultori din sud au declarat pierderi însemnate din cauza iernii • fostul edil al Drăgăşaniului are aproape 2,5 milioane de lei pierderi

Iarna siberiană de care ne despărţim cu greu în aceste zile începe să-şi arate adevăratele di­men­siuni, iar nota de plată pentru viticultorii vâlceni este una impre­sionantă. Aşa cum s-a petrecut şi în alte judeţe, inventarierea cerută de către Direcţia Agricolă primăriilor din teritoriu scoate la iveală pagube însemnate pentru mediul local. Deloc surprinzător, în lista celor mai greu loviţi se află şi nume cunoscute care deţin podgorii în preajma Drăgăşaniului.

stoica_valeriu1

isarescu_mugur1iordache_gheorghe

Este chiar cazul fostului primar al localităţii, Gheorghe Iordache. Acesta a declarat că peste 40 de hectare înregistrate pe numele a trei dintre firmele sale au fost afectate de îngheţ într-o proporţie de peste 70%, cauzându-i pagube cumulate de peste 2,5 milioane lei! Clubul viticultorilor „vip” loviţi de ger este completat de către Valeriu Stoica şi guvernatorul Mugur Isărescu. Fir­mele acestora au suferit pierderi de 140.000, respectiv 78.000 lei pe suprafeţe de 36 şi 20 hectare.

Direcţia Agricolă are dislocaţi 10 specialişti pentru a controla, împreu­nă cu primăriile, datele declarate de firme.