Întâlnire cu tema „Toţi spunem NU violenţei”, la Bibliotecă


elevi_intalnire_1Ieri, la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul”, a avut loc prima întâlnire din cadrul proiectului educativ interşcolar „Împreună pentru o educaţie mai bună”. Au participat 20 de elevi din Şcolile cu clasele I-VIII „Take Ionescu”, „Anton Pann” şi Nr. 10, cât şi de la Liceul Tehnic Forestier. Aceştia au fost îndrumaţi de către profesorii psihologi: Predişor Daniela, Amza Daniela, Popa Ovidiu şi Mosor Ana-Maria.

Tema propusă a fost „Toţi spunem NU violenţei” şi a avut ca principal obiectiv sensibilizarea elevilor faţă de diversitatea lumii în care trăim şi faţă de nevoia de toleranţă în mediile multi şi interculturale. Au fost proiectate filme cu rol educativ, au fost aplicate chestionare şi mai ales, elevii au elevi_intalnire_2discutat şi au lucrat împreună pentru a identifica soluţii proprii vârstei lor la problemele propuse spre dezbatere.

În cadrul acestui parteneriat şcolar vor urma încă 5 întâlniri lunare, având o tematică diversă despre drepturile copiilor, despre deciziile legate de carieră şi un stil de viaţă sănătos. Alături de şcolile care au deschis seria manifestărilor educative non-formale vor mai participa şi Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” şi Grupul Şcolar Oltchim. Informaţiile ne-au fost furnizate de consilierul şcolar, prof. Predişor Daniela, Şcoala cu clasele I-VIII „Take Ionescu”.