Înfrângerea cu Dunărea Brăila ne-a costat scump HC Municipal a ratat calificarea în play-off


• CSM Ploieşti s-a impus duminică la Deva şi a zădărnicit şi ultima speranţă a vâlcencelor

Penultima etapă a sezonului regulat din Liga Naţională de handbal feminin a lămurit cele din urmă necunoscute ale întrecerii. Trei echipe se luptau înaintea acestei runde pentru ultimele două locuri care asigură calificarea între cele mai bune opt formaţii ale întrecerii naţionale, printre acestea aflându-se şi Handbal Club Municipal Râmnicu Vâlcea. Din păcate însă, aşa cum aţi aflat în numărul de ieri al publicaţiei noastre, jucătoarele pregătite de antrenorii Dumitru Muşi şi Maria Duca s-au încurcat, vineri după-amiaza, pe propriul teren. Echipa noastră a cedat un meci extrem de important, în faţa unei alte grupări care se afla în „foame” mare de puncte pentru calificarea în play-off, HC Dunărea Brăila. La capătul unui joc nu tocmai spectaculos, echipa de la malul mării a reuşit să se impună la limită, scor 24-23 şi să îşi asigure calificarea în play-off de pe locul şapte.
În această situaţie destul de com­plicată, jucătoarele de la HC Municipal nu mai puteau decât să spere că cealaltă adversară directă din lupta pentru calificarea în play-off, CSM Ploieşti, se va încurca pe terenul hunedorencelor de la Cetate Deva. Nu avea însă să se întâmple deloc aşa, CSM Ploieşti impunându-se în meciul programat duminică seară, scor 23-20. În urma acestui rezultat, gruparea prahoveană s-a distanţat la cinci puncte în faţa formaţiei de la poalele Dealului Capela, iar rezultatele celor două combatante din ultima rundă vor mai conta doar pentru palmares. HC Municipal va încheia sezonul regulat al Ligii Naţionale pe locul nouă, ratând astfel calificarea în play-off şi implicit obiectivul propus de conducerea clubului râmnicean pentru actualul sezon competiţional.

Rezultatele etapei a XXV-a

CSM Bucureşti – Mureşul Tg. Mureş 42-22
HCM Rm. Vâlcea – Dunărea Brăila 23-24
Neptun Constanţa – SCM Craiova 24-27
HCM Roman – HC Zalău 21-19
Corona Braşov – U. Cluj 40-26
Cetate Deva – CSM Ploieşti 20-23
HCM Baia Mare – Unirea Slobozia
*ultimul meci din această etapă se va disputa joi, 16 aprilie

Programul etapei a XXVI-a
(ultima din sezonul regulat)

Marţi, 21 aprilie
HC Zalău – HCM Râmnicu Vâlcea
Mureşul Tg. Mureş – Cetate Deva
CSM Ploieşti – Neptun Constanţa
SCM Craiova – Corona Braşov
U. Cluj – HCM Baia Mare
Unirea Slobozia – HCM Roman
HC Brăila – CSM Bucureşti
Clasamentul Ligii Naţionale: CSM Bucureşti 68p, HCM Baia Mare 66p, Corona Braşov 60p, SCM Craiova 49p, HCM Roman 44p, HC Zalău 37p, HC Dunărea Brăila 37p, CSM Ploieşti 34p, HCM Râmnicu Vâlcea 29p, Universitatea Cluj 26p, Cetate Deva 24p, Neptun Constanţa 20p, Unirea Slobozia 18p şi Mureşul Târgu Mureş 0p.
*primele opt echipe se califică în play-off
*ultimele şase vor evolua în play-out