Informație de interes pentru șoferi:
ISTORICUL SANCȚIUNILOR RUTIERE primite va putea fi aflat, la cerere, în format digital


Zilele trecute, Claudia Banu, senator liberal de Vâlcea, a prezentat informații despre votul care a fost exprimat în Camera Superioară a Parlamentului României cu privire la o propunere legislativă care ajută la digitalizarea serviciilor din țara noastră. Mai exact, a fost dezbătut și aprobat proiectul de lege care prevede ca șoferii să poată afla, la cerere, întreg istoricul sancțiunilor rutiere primite.
„Am acordat votul favorabil unui proiect care prevede ca posesorii permisului de conducere să poată avea acces la istoricul sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice. În prezent, certificatele aferente istoricului sancţiunilor de circulaţie pe drumurile publice se eliberează numai la cererea depusă la sediul serviciului poliției rutiere din județul care are în evidență conducătorul auto, în termen de 10 zile lucrătoare de la depunerea cererii. Posibilitatea de a verifica punctele de penalizare primite este absolut necesară în condițiile în care, potrivit legislației rutiere, la cumulul a cel puțin 15 puncte de penalizare, conducătorilor auto li se suspendă dreptul de a conduce un autovehicul”, a declarat Claudia Banu cu privire la acest proiect de lege.

Șoferii interesați vor putea descărca un certificat online cu datele necesare

„Prin acest proiect, conducătorii auto vor avea acces direct la toate sancțiunile pe care le-au primit de-a lungul timpului, atât în cazul amenzilor, cât și în cazul punctelor de penalizare. Astfel, șoferii vor putea vizualiza și descărca un certificat online care să conțină amenzi sau puncte de penalizare primite. Certificatul este generat doar în momentul în care este solicitat de titularul permisului de conducere. Acesta se eliberează în format digital”, a mai punctat reprezentanta județului nostru în Parlamentul României.
În context, mai este de amintit faptul că votul final asupra acestui proiect de lege va fi exprimat în plenul Camerei Deputaților, care este for decizional. Doar dacă va fi aprobat și în Camera Deputaților proiectul la care am făcut referire va deveni lege, iar prevederile expuse mai sus vor putea fi aplicabile.
Sursă foto: Arhivă (Imagine surprinsă în anul 2019, în centrul Râmnicului)