ADVERSARE ACCESIBILE pentru SCM Râmnicu Vâlcea în grupele Cupei EHF


Fără nume sonore în actualul sezon, a doua competiție ca importanță din handbalul feminin european inter-cluburi se anunță una atractivă pentru echipele românești, care, dacă vor trata întrecerea cu seriozitate, pot ajunge în fazele eliminatorii (sferturi de finală sau final four).
Este și cazul echipei Primăriei Râmnicu Vâlcea care, joi, 15 decembrie 2022, și-a aflat adversarele din cadrul fazei grupelor. Cele 16 echipe rămase în competiție au fost împărțite în patru grupe, echipa râmniceană fiind repartizată în Grupa D. Este o grupă accesibilă, în care se regăsesc formații care nu (mai) strălucesc în handbalul european. Adversarele multinaționalei de la Vâlcea în această întrecere sunt Paris 92 (echipa franceză care, cel mai probabil, se va lupta cu SCM pentru primul loc în grupă), Thuringer HC (gruparea din Germania este doar o umbră palidă a grupării care, în urmă cu un deceniu, evolua constant în grupele Ligii Campionilor) și Vaci (cum s-a văzut și în sezonul trecut al competiției, când Vâlcea și Vaci s-au întâlnit tot în grupele EHF, gruparea maghiară a fost de partener de încălzire pentru vâlcence, unguroaicele fiind la nivelul unei echipe din liga a doua românească de handbal feminin).
Primul meci al echipei Primăriei Râmnicu Vâlcea se va disputa pe 7 sau 8 ianuarie 2023, în Franța, pe terenul echipei Paris 92.
După cele șase etape ale grupei, primele două clasate se vor califica în faza sferturilor de finală ale EHF (fază pe care SCM Râmnicu Vâlcea a atins-o și în sezonul trecut).