Incredibil, dar adevărat! Şi Unirea Alba Iulia se va retrage din campionat!


• Seria Vest din liga secundă va continua cu numai douăsprezece echipe

Problemele financiare fac ravagii prin fotbalul românesc mai mult ca niciodată, iar Seria Vest a Ligii a II-a pare să fie de departe cea mai „lovită” de sorţii nemiloşi. Deşi iniţial Federaţia Română de Fotbal se aştepta ca la startul competiţiei să se alinieze şaisprezece formaţii, fuziunea dintre Alro Slatina şi FC Olt Slatina (tot din raţiuni financiare) a creat un loc vacant pe care nimeni nu s-a grăbit să îl ocupe, chiar dacă se vehiculase ideea „reînvierii” Universităţii Craiova. Pornind aşa „şchiop” la drum în noul sezon, cu doar cincisprezece formaţii, campionatul Seriei Vest a mai primit „dintr-un foc” o altă lovitură: văduvită de sprijinul lui Marian Iancu, FC Timişoara s-a retras chiar înainte de prima etapă.

Rămas şi mai „şchiop” după retragerea bănăţenilor, sezonul 2012/2013 promite să intre definitiv în istorie! La începutul acestei săptămâni, o nouă „bombă” a explodat: Voinţa Sibiu s-a retras din aceleaşi cauze care au făcut prăpăd până în acest moment: lipsa banilor! Şi uite aşa au mai rămas doar treisprezece formaţii în cursa către Liga I, acum nimeni nu mai retrogradează, iar întrecerea este total bulversată, câte trei echipe fiind nevoite să stea pe etapă. Mai mult decât atât, o formaţie precum Damila Măciuca va fi nevoită să ia o pauză de două săptămâni în debutul returului, atunci când, în primele două runde ar fi trebuit să le întâlnească pe Voinţa Sibiu şi FC Olt, ambele retrase.

Şi asta nu e tot! Miercuri, un alt zvon care cu siguranţă dă fiori reci oficialilor FRF s-a răspândit ca un fulger printre oamenii de fotbal din ţara noastră: Unirea Alba Iulia se retrage şi ea din campionat! Dead-line-ul pe care oficialii Unirii şi l-au impus va expira vineri, la ora 15.00, atunci când se va vedea dacă fotbaliştii din Alba Iulia se vor prezenta sau nu la jocul de pe propriul teren, programat în compania oltenilor de la Alro Slatina.