Incendiu la o locuință din Drăgășani


Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „GeneralMagheru” Vâlcea au intervenit, la ora 14.54, pentru stingerea unui incendiu produsîn gospodăria unui cetățean din Drăgăşani, strada Avram Iancu, la o casă de locuit.Până la stingerea incendiului, au ars : structura din lemn a acoperişului cu învelitoaredin ţiglă, pe o suprafaţă de 30 mp; o magazie construita din lemn cu învelitoare dinplaci de azbociment, în suprafaţă de aproximativ 12mp.; o aplecătoare construită dinlemn cu învelitoare din tablă în suprafaţă de 12 mp., elemente pentru 20 stupi dealbine şi un metru cub de lemne de foc. După aproximativ o oră de la sosireapompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să sepropage şi la alte bunuri situate în apropiere. Cercetările preliminarii arată căincendiul s-ar fi declanşat în urma folosirii focului în interiorul locuinţei, fărărespectarea normelor de prevenire şi stingere a incendiilor. Conform estimărilorpreliminarii, valoarea pagubelor totalizează circa 20.000 de lei, iar cea a bunurilorsalvate aproximativ 60.000 de lei.
Magazia Primăriei Valea Mare, în flăcări
Pompierii militari au fost solicitaţi, în aceeaşi zi, la ora 17.12, pentru stingereaunui alt incendiu produs în localitatea Valea Mare, pe proprietatea consiliului localdin comună, la o magazie pentru depozitarea materialelor. Până la stingereaincendiului, a ars structura din lemn a acoperişului magaziei, construită dincărămidă cu învelitoare din placi de azbociment, pe o suprafaţă de aproximativ 200mp. După aproximativ o oră de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiula fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la alte bunuri situate în apropiere.Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma aruncării jaruluinestins în apropierea materialelor combustibile din componenţa magaziei. Conformestimărilor, valoarea pagubelor însumează circa 30.000 de lei, iar cea a bunurilorsalvate aproximativ 100.000 de lei.
O tonă de rumeguș a ars în Băbeni
• rumegușul provenea de la o fabrică de cherestea
Angajații ISU Vâlcea au intervenit, la ora 20.20, pentru stingerea unui incendiuprodus la o fabrică de cherestea din localitatea Băbeni, strada Calea lui Traian. Flăcările s-au declanşat în zona depozitului de deşeuri rezultate în urma prelucrăriielementelor de mobilier, iar până la stingerea incendiului a ars o cantitate deaproximativ o tonă de rumeguş. După aproximativ o jumătate de oră de la sosireapompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să sepropage la alele din zona de producţie. Conform primelor estimări, valoareapagubelor este nesemnificativă, însă cea a bunurilor salvate însumează aproximativ1000.000 de lei. Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanşat după ceangajaţi din cadrul societăţii ar fi aruncat cenuşă în apropierea depozitului derumeguş, jarul rămas nestins ducând la aprinderea rumeguşului.
12 urgențe în atenția SMURD
În ultimele două zile, membrii echipajelor SMURD au fost solicitaţi pentru 12situaţii de urgenţă. Echipajele au intervenit în localităţile Grădiştea, Pesceana,Drăgăşani, Suteşti, Ştefăneşti, Perişani, Scundu, Mihăeşti, Livezi şi Mateeşti pentru: două fracturi la membrele inferioare, traumatisme craniene, stări de rău şi deameţeală, o stare de inconştienţă, dureri lombare şi vărsături. După acordareaprimului ajutor calificat, pacienţii au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţispitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.