Încă un vâlcean poate ajunge la Steaua


• acesta evoluează pentru o echipă din Italia şi are contract până în 2017!


După ce judeţul nostru a devenit faimos în ţară prin prisma numelor de mari fotbalişti care, în decurs de numai şapte-opt ani, au ajuns în curtea Stelei, iată că un altul ar putea îmbrăca tricoul celei mai titrate echipe de club din România. Tânărul portar Laurenţiu Brănescu este dornic să păşească pe urmele altor vâlceni care au devenit cunoscuţi după ce au semnat cu Steaua (Victoraş Iacob, fraţii Costea, Raul Rusescu sau Adi Popa sunt doar câteva dintre numele ce pot fi enumerate de pe o listă mai lungă) şi se arată dispus să îşi dea „autograful” pe un contract cu multipla campioană a României, asta dacă intenţiile oficialiilor din Ghencea sunt cât se poate de serioase.

Laurenţiu Brănescu evoluează în prezent pentru o echipă din liga secundă italiană, Juve Stabia, el fiind împrumutat aici de la „bătrâna doamnă” a fotbalului european, Juventus Torino. Marea problemă care apare este reprezentată de faptul că înţelegerea pe care o are cu torinezii va expira abia în anul 2017, iar italienii nu par să se lase înduplecaţi prea uşor să îi permită „mutarea” înapoi în ţară. Din câte se pare, aceştia ar agreea o astfel de variantă doar în eventualitatea în care clubul Juventus va rămâne în continuare proprietarul tânărului portar vâlcean (în vârstă de numai 19 ani şi component de bază al naţionalei de tineret a României), ajungând astfel să evolueze pentru Steaua doar sub formă de împrumut. Situaţie pe care, la rândul lor, oficialii din Ghencea nu prea o agreează. Dar cine ştie, poate patronul Gigi Becali găseşte vreo soluţie salvatoare, iar aducerea lui Brănescu la Steaua va deveni posibilă; deşi nu suntem ferm convinşi că finanţatorul campioanei României are o părere foarte bună despre fotbaliştii vâlceni după problemele (mai mult sau mai puţin reale) pe care le-a avut cu fraţii Costea.


Larry se arată dispus să vină la Steaua


Aşa cum este alintat de către prietenii săi, Larry Brănescu a declarat recent, pentru o publicaţie de sport naţională, că şi-ar dori foarte mult să se transfere la Steaua, echipa din Ghencea şi „adevărata Universitatea Craiova” fiind cele două formaţii din România pentru care ar fi dispus să apere. „Dacă ar fi să mai joc în România, aş face-o doar la Steaua sau la Craiova dacă s-ar reînfiinţa adevărata Universitatea. Sunt stelist, le urmăresc meciurile. Când au jucat cu Ajax la Bucureşti eram în cantonament cu Juventus şi cam toţi se uitau la meciul lui Lazio. Am luat telecomanda şi i-am pus să vadă Steaua. Mă tăvăleam pe jos de fericire când s-a dat al doilea gol”, a mărturisit Laurenţiu Brănescu.


Juventus a plătit 900.000 de euro pentru portarul vâlcean


Crescut şi format la CSM Râmnicu Vâlcea, Laurenţiu Brănescu a fost cel mai scump jucător vâlcean vândut vreodată de o echipă din judeţul nostru. Juventus Torino a plătit un preţ greu în anul 2011, atunci când l-a transferat, nu mai puţin de 900.000 de euro. În prezent, Laurenţiu Brănescu este impresariat de Davide Lippi şi Claudio Chellini. Vâlceanul a evoluat în actualul sezon în şase partide pentru Juve Stabia (acolo unde a fost împrumutat de torinezi), două în Cupa Italiei şi patru în Serie B.