În prim plan la Teatrul Anton Pann premiera spectacolului „Trilogia Belgrădeană”


Activitate bogată la Teatrul Anton Pann din Rm. Vâlcea. La sfârşitul acestei săptămâni, mai precis vineri, 10 mai, Teatrul Anton Pann va fi vizitat de numeroşi scriitori, dramaturgi, critici de teatru si nu numai,  prezenţi la cea de a  VI –a  ediţie a Festivalului Naţional de Dramaturgie “Goana după Fluturi”. În prim plan îl vom avea pe istoricul şi criticul literar Alex Ştefănescu care, alături de alţi critici de teatru, vor forma componenţa juriului acestui festival.

Sâmbătă, 11 mai, la Sala Studio a Teatrului Anton Pan, începând cu ora 19.00, iubitorii teatrului sunt invitaţi să vadă “Trilogia Belgrădeană”, piesă scrisă de o tânără, dramaturg de succes, din Serbia. Este vorba de Biljana Sbrljaanovic. Piesele sale se joacă în toate limbile şi pe toate meridianele, mai puţin în limba în care sunt scrise şi în ţara autoarei.

Scrisă în 1997, piesa structurată în trei părţi (cu acţiunea la Praga, Sidney şi Los Angeles) aduce în prim plan povestea unor emigranţii din fosta Iugoslavie care se întâlnesc pentru a sărbători Crăciunul şi Anul Nou, departe de ţara lor.

Ei încearcă sa reconstruiască, măcar de sărbători, atmosfera de la ei de acasă, de la Belgrad, atmosferă după care tânjim cu toţii atunci când suntem departe de ţară. Cel mai recent spectacol al Teatrului Anton Pann, în regia lui Cristi Juncu şi cu o scenografie semnată Cosmin Ardeleanu, îmbină comicul cu tragedia. Ce mai rămâne din speranţele care şi le-au făcut atunci când au pornit-o la drum veţi vedea urmărind şi această premieră a Teatrului Anton Pann, sâmbătă, 11 mai, ora 19.00.

Din distribuţie fac parte actorii: Olimpiu Blaj (Kika Jovic), Vlad Bîrzanu (Mica Jovic), Amalia Huţan (Alena), Mădălina Ciotea (Sanja), Cătălin Vieru (Milos), Reka Szasz (Kacia), Andrei Brădean (Dule), Florin Călbăjos (Jovan), Ioana Predescu (Mara), Emilian Mârnea (Daca), Ana Şuşca (Ana Simovic). Un spectacol care va intra, începând de sâmbătă, în repertoriul Teatrului Anton Pann din Rm. Vâlcea.

Teatrul Anton Pann îi are în atenţie şi pe cei mici. Tot sâmbătă, 11 mai, începând cu ora 11.30, sunt aşteptaţi, alături de bunici, de căţei, de pisici, să vadă spectacolul „Albă ca Zăpada”, după Fraţii Grimm, în regia Dianei Roman, spectacol care are loc la Sala Mare a Teatrului Anton Pann. Săptămâna care vine, din nou, va fi bogată în evenimente. Teatrul Anton Pann găzduieşte cea de a III – a ediţie a Salonului Naţional de Literatură şi Artă  “Rotonda Plopilor Aprinşi”.