În lupta pentru primul titlu de campioană, o nouă «finală» pentru SCM Râmnicu Vâlcea


Cu trei puncte avans, dar cu un meci mai mult disputat, SCM Râmnicu Vâlcea nu își permite pași greșiți în lupta pe care o duce, de la distanță, cu CSM București pentru primul titlu de campioană din scurta istorie de cinci ani. În cele șase etape care au rămas de disputat din actualul sezon al Ligii Florilor de handbal feminin, duelul pentru trofeu se poartă între SCM Râmnicu Vâlcea (54 de puncte) și CSM București (51 de puncte), echipele din plutonul urmăritor aflându-se mult prea în urmă pentru a mai putea emite pretenții fie și pentru locul al doilea. În aceste condiții, echipa susținută de Primăria Râmnicului și Consiliul Județean Vâlcea trebuie să obțină rezultate cel puțin similare cu ale trupei bucureștene pentru a profita de avantajul jocurilor directe, primul criteriu de departajare a celor două echipe în eventualitatea în care vor încheia sezonul la egalitate de puncte.

Corona vine la Vâlcea din postura de favorită la obținerea medaliei de bronz

Duminică, 7 aprilie, cu începere de la ora 17.30, SCM Râmnicu Vâlcea va primi vizita formației Corona Brașov, în cadrul etapei a XXI-a. Echipa Marianei Târcă vine la Vâlcea din postură de principală pretendentă pentru ocuparea ultimei poziții de pe podiumul Ligii Florilor de handbal feminin. Înaintea acestei runde, Corona Brașov (34 de puncte) conduce plutonul echipelor din partea de mijloc a clasamentului, nu mai puțin de șase-șapte formații aflându-se dispuse într-un interval de unsprezece puncte. Pe locurile patru și cinci în clasament se află formațiile Gloria Bistrița-Năsăud (30 de puncte), respectiv Măgura Cisnădie (29 de puncte).
În mod sigur Corona Brașov va veni în week-end la Vâlcea pentru a-și vinde scump «pielea» în fața grupării râmnicene, după modelul Dunării Brăila, echipă care a pus multe probleme formației noastre în runda a XX-a. Astfel, pentru elevele antrenorilor Florentin Pera, Mia Rădoi și Ildiko Kerekeș Barbu fiecare joc pe care îl au de disputat este ca o finală pentru titlu!
În această rundă, CSM București va avea de susținut un meci ușor, pe teren propriu, în compania grupării clujene Club Sportiv Universitar. Jocul este programat marți, 9 aprilie, cu începere de la ora 17.30.

Meciul va fi televizat

Partida dintre SCM Râmnicu Vâlcea și Corona Brașov de duminică după-amiaza, de altfel derby-ul etapei a XXI-a, a atras, din nou, interesul televiziunii care transmite cele mai importante jocuri din Liga Florilor de handbal feminin. Astfel, iubitorii sportului din județul nostru care nu vor putea ajunge la Sala „Traian” pentru a-și susține favoritele din tribune au ca alternativă transmisiunea directă realizată de Televiziunea Română. Întâlnirea va fi condusă de arbitrii C. Belean (Mureș) și M. Sas (Bihor).

Programul etapei a XXI-a

Sâmbătă, 6 aprilie
SCM Craiova – SCM Gloria Buzău
Duminică, 7 aprilie
HC Zalău – CSM Slatina
Minaur Baia Mare – Gloria Bistrița Năsăud
SCM Râmnicu Vâlcea – Corona Brașov
Luni, 8 aprilie
CSM Galați – CS Măgura Cisnădie
Marți, 9 aprilie
CSM București – CSU Cluj-Napoca