În lipsa Posadei, Unirea Drăgăşani şi Hidro Rm. Vâlcea au fost performerele etapei a XIII-a (1)


faza_fotbal_dLa finele săptămânii trecute, întrecerea de „Elită” a fotbalului din judeţul nostru a propus o nouă rundă, cea cu numărul treisprezece (antepenultima din acest tur de campionat). Ca de obicei, golurile multe au fost la ordinea zilei în fiecare partidă, cu o singură excepţie, cea de la Galicea. Însă, dacă „sarea” fotbalului de Liga a IV-a a fost prezentă din belşug în etapa a XIII-a, totuşi „piperul” a lipsit, rezultatele-surpriză fiind practic inexistente, toate marile favorite bifând simple întâlniri de „trei puncte”.

În Seria Nord, această rundă a fost un bun prilej pentru principalele urmăritoare ale liderului Posada Perişani (Hidro Râmnicu Vâlcea şi Flacăra Horezu) să reducă din ecartul ce le separă de gruparea din Ţara Loviştei la vârful clasamentului, profitând de faptul că actuala campioană en-titre a judeţului nostru nu a jucat în etapa a XIII-a. Iar dacă mai mult de trei puncte nu puteau câştiga într-un singur meci, cele două echipe din „ceafa” liderului au reuşit în schimb să îşi blindeze şi mai mult golaverajul, obţinând victorii la scoruri mai rar întâlnite în fotbal. „Energeticienii” au produs un adevărat show pe terenul „nefericiţilor” de la Conexin Runcu, Hidroelectra impunându-se cu un categoric 11-1. Flacăra a fost ceva mai „modestă” în privinţa numărului de goluri marcate, depăşind cu „numai” 6-0, pe stadionul „Treapt” din Horezu, o formaţie ce poate fi catalogată cu uşurinţă surpriza plăcută de până în acest moment a Seriei Nord, FC Băbeni. Cel mai echilibrat duel al rundei a avut loc la Brezoi, acolo unde Lotru din localitate şi Stejarul Vlădeşti au încheiat la egalitate (scor 1-1), într-un „derby” al mijlocului de clasament.

Dar iată care au fost rezultatele complete înregistrate în Seria Nord:

Conexin Runcu – Hidro Rm. Vâlcea 1-11

Progresul Măldăreşti – AS Căzăneşti 6-2

Flacăra Horezu – FC Băbeni 6-0

Minerul Ocnele Mari – Viitorul Dăeşti 0-4

Viitorul Călimăneşti – Victoria Frânceşti 3-0

U. Păuşeşti Măglaşi – Foresta Malaia 3-0

Lotru Brezoi – Stejarul Vlădeşti 1-1

Posada Perişani a stat

În clasament, Posada Perişani continuă să se menţină cu autoritate în „fotoliul” de lider, având un avans de trei, respectiv cinci puncte faţă de principalele adversare, Hidro şi Flacăra. Gruparea din Horezu este dezavantajată de program, fotbaliştii pregătiţi de Vasile Ilinca fiind nevoiţi să stea runda viitoare.

Cu două etape rămase de disputat până la finalul turului, partea superioară a clasamentului Seriei Nord se prezintă astfel: Posada 36p, Hidro 33p, Flacăra 31p, FC Băbeni 27p, Viitorul Dăeşti 19p, Stejarul Vlădeşti 17p, Lotru Brezoi 16p şi Foresta Malaia 16p.
CONTINUARE…