În Liga Națională de handbal feminin, s-a decis titlul de campioană!


• CSM București este foarte aproape de a repeta performanța de anul trecut și de a-și trece în palmares un nou trofeu

Ultima etapă a Ligii Naționale de handbal feminin s-a încheiat cu o surpriză de proporții. HCM Baia Mare, cea de-a doua favorită la câștigarea titlului, a pierdut la un scor destul de sever pe terenul bra­șovencelor de la Corona. Deși por­neau din postura de favorite, băimărencele au cedat la șase goluri diferență, tabela de marcaj indi­când la final 32-26 în favoarea gaz­delor. În urma acestui eșec, grupa­rea din Baia Mare, vicecam­pi­oană en-titre, are șanse minime să mai poată ține pasul cu CSM București, ecartul dintre cele două fiind acum de șase puncte. Asta în condițiile în care, până la finalul ac­tua­lului sezon competițional, au mai rămas de disputat doar cinci etape.
Tot în cadrul rundei a XXI-a, dis­putată recent, liderul la zi al în­trecerii, CSM București, a avut meci greu pe terenul moldo­ven­celor de la HCM Roman. Echipa din Capi­tală s-a impus destul de greu, la un sigur gol diferență, scor 22-21. O victorie foarte prețioasă în ultima rundă a bifat și HCM Râmnicu Vâlcea. Așa după ați aflat din nu­mere anterioare ale publica­ției noas­tre, gruparea de la poalele Ca­pelei s-a impus la un scor destul de categoric în fața formației sibiene Mă­­gura Cisnădie. În fața propriilor su­porteri, elevele antrenorului Cons­­­tantin Ștefan au făcut ins­truc­ție cu adversarele, HCM câștigând la o diferență de 14 goluri (scor 37-23).

Cum stă Vâlcea în clasament?

În urma acestei victorii, HCM Râmnicu Vâlcea a rămas pe poziția a noua în clasamentul Ligii Națio­nale, îndepărtându-se totuși de zona „fierbinte” a retrogradării. Cu un total de 27 de puncte acumulate după disputarea a 21 de runde din campionat, HC Municipal se află la o distanță de 11 „lungimi” în fața primei echipe care va avea probleme cu retrogradarea la finalul sezonului. Este vorba despre Unirea Slobozia, gruparea din Bărăgan fiind clasată pe poziția a unspre­zecea (cu numai 16 puncte acumulate).

Cu cine mai jucăm până la finalul sezonului?

Din actualul sezon al Ligii Naționale, HC Municipal mai are de disputat încă cinci jo­curi. Doar două dintre acestea urmează să aibă loc în Sala Sporturilor „Traian”. În rân­du­rile următoare, redăm programul echipei noastre până la finalul campionatului: Alba Sebeș – HCM (26 martie), HCM – Rapid București (2 aprilie), Dunărea Brăila – HCM (9 aprilie), HCM – HC Zalău (16 aprilie) și Universitatea Cluj – HCM (23 aprilie).

Rezultatele etapei a XXI-a

CSM Ploiești – Universitatea Cluj 35-21
HCM Râmnicu Vâlcea – Măgura Cisnă­die 37-23
HC Dunărea Brăila – Rapid București 31-22
HC Zalău – HC Alba Sebeș 26-21
SCM Craiova – Unirea Slobozia 30-26
HCM Roman – CSM București 21-22
Corona Brașov – HCM Baia Mare 32-26

Clasamentul după 21 de etape: CSM București – 63p, HCM Baia Mare – 57p, Corona Brașov – 41p, HC Dunărea Brăila – 40p, HCM Roman – 38p, CSM Ploiești – 36p, SCM Craiova – 32p, HC Zalău – 32p, HCM Râmnicu Vâlcea – 27p, Universitatea Cluj – 22p, Unirea Slobozia – 16p, Măgura Cisnădie – 13p, Rapid București – 12p și HC Alba Sebeș – 4p.