ÎN HOREZU, locuitorii decid cum se vor cheltui banii orașului!


În această perioadă, mai multe primării din județul nostru au anunțat punerea în dezbatere publică a bugetelor locale pentru anul 2021. Printre unitățile administrativ teritoriale din Vâlcea în care, cât de curând, vor fi organizate astfel de dezbateri publice se numără și orașul Horezu. Astfel, primăria urbei de sub Buila a anunțat că dezbaterea publică a proiectului bugetului local al orașului Horezu pentru anul în curs este programată luni, 12 aprilie 2021, cu începere de la ora 14.00, în sala de conferințe a Casei de cultură „Constantin Brâncoveanu”.

Cum își vor exercita horezenii dreptul de a decide direcțiile către care se vor îndrepta fondurile?

Reprezentanții Primăriei Horezu au anunțat că proiectul bugetului local pe anul în curs poate fi consultat la sediul Consiliului local și Primăriei Horezu, situat în strada 1 Decembrie, nr. 7, la camera 5, Serviciul Financiar-Buget-Contabilitate (persoană de contact ec. Ileana Nițu, telefon 0250.860.190, interior104) ori pe site-ul instituției, la adresa www.orasul-horezu.ro.
„Opiniile, sugestiile și propunerile privind proiectul bugetului local pe anul 2021 pot fi depuse în scris până la data de 12 aprilie 2021, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 8.00 – 16.00, la Compartimentul Relații cu publicul și comunicare (persoană de contact consilier Daniela Ogrezeanu) sau să le trimiteți prin următoarele mijloace de comunicare: prin poștă la adresa: Primăria orașului Horezu, strada 1 Decembrie, nr.7, cod poștal 245800, județul Vâlcea; prin e-mail: primaria@orasul-horezu.ro sau prin fax: 0250.860.481. La dezbaterea publică sunt invitați să participe cetățeni ai orașului Horezu, reprezentanți ai ONG-urilor din oraș, reprezentanți al instituțiilor publice și ai societăților comerciale cu activitate în orașul Horezu, presa locală, precum și orice persoană interesată de veniturile și cheltuielile bugetului local, precum și a listei de investiții”, au informat reprezentanții Primăriei Horezu prin intermediul unui comunicat de presă.