În drumul spre trofeu, Echipele din Vâlcea s-au „cernut” în şaisprezecimile Cupei României


• derby-urile de la Drăgăşani şi Băbeni au avut nevoie de lovituri de la unsprezece metri pentru a se decide cine merge în optimi


În ultimele două săptămâni, pe stadioanele din judeţul nostru s-au disputat partide contând pentru faza şaisprezecimilor de finală din cadrul Cupei României la fotbal – faza judeţeană. Aşa cum am precizat în numere anterioare ale cotidianului nostru, cei mai grăbiţi să-şi „regleze” conturile s-au dovedit a fi oficialii formaţiilor Unirea Drăgăşani şi Flacăra Horezu, care au ales ca echipele pe care le conduc să se întâlnească încă din data de 9 octombrie, atunci când vremea capricioasă „ameninţa” calendarul Asociaţiei Judeţene de Fotbal. Decizia s-a dovedit însă inspirată, iar spectatorii prezenţi în tribunele stadionului din Drăgăşani au avut parte de un spectaol rar întâlnit pe arenele judeţene. Destul de puternice, „blindate” cu fotbalişti experimentaţi, dar şi cu orgolii pe măsură, cele două grupări au tras şi cu „dinţii” pentru calificarea în optimi, meciul încheindu-se la egalitate după expirarea timpului regulamentar (scor 1-1), dar şi după cele două reprize de prelungiri (acelaşi scor). A fost nevoie de executarea loviturilor de departajare, „olarii” din Horezu demonstrând că au nervii mai tari, elevii antrenorului Laurenţiu Ilinca impunându-se în cele din urmă cu 5-3.

Tot de „loteria” loviturilor de la unsprezece metri au avut nevoie şi alte două „nuci” tari ale fotbalului vâlcean, FC Băbeni şi CS Şirineasa. Acestea s-au duelat, la începutul săptămânii trecute, pe cochetul stadion din oraşul păstorit de edilul liberal Ion Bîzîc. Aflate la egalitate după 90 de minute de fotbal spectaculos (scor 2-2), cele două echipe au oferit multe palpitaţii celor prezenţi la stadion şi în reprizele de prelungiri, scorul consemnat în minutul 120 fiind un incredibil 4-4! Nici la penalty-uri egalitatea nu s-a lăsat prea uşor îndepărtată, dar, într-un final, fotbaliştii din comuna primarului Dan Săraru au fost cei care au jubilat, CS Şirineasa calificându-se dramatic în optimi, după ce a învins cu 11-10.

Un alt meci cu prelungiri a fost cel dintre Unirea Tomşani şi AS Căzăneşti, încheiat cu un „sec” 8-2 în favoarea gazdelor. De asemenea, alte două partide nu s-au disputat (cea de la Cernişoara, respectiv Bărbăteşti), iar o echipă era sigură pe calificarea în optimi încă de la tragerea la sorţi. Este vorba despre Olteţul Alunu, care a profitat de faptul că adversarul stabilit pentru faza şaisprezecimilor, Minerul Berbeşti, s-a retras din competiţiile organizate sub egida AJF.


Rezultatele complete înregistrate în 16-imile Cupei României


Unirea Drăgăşani – Flacăra Horezu 1-1

*3-5 după penalty-uri

FC Băbeni – CS Şirineasa 2-2

*10-11 după penalty-uri

Unirea Tomşani – AS Căzăneşti 1-1

*8-2 după prelungiri

Victoria Frânceşti – Posada Perişani 1-7

Experţi Popeşti – Ştiinţa Grădiştea 5-0

Stejarul Vlădeşti – Hidro Rm. Vâlcea 1-4

Oltul Ioneşti – Cozia Călimăneşti 0-4

Voinţa Orleşti – Viitorul Valea Mare 1-3

Foresta Malaia – Minerul Ocnele Mari 3-1

AS Creţeni – Progresul Măldăreşti 3-0

CS Mădulari – Topologul Galicea 2-1

AS Băile Olăneşti – Lotru Brezoi 0-2

Saldi Cernişoara – Viitorul Dăeşti 0-3

*neprezentare gazde

AS Bărbăteşti – U. Păuşeşti Măglaşi 3-0

*neprezentare oaspeţi

Olteţul Alunu – Minerul Berbeşti

*anulat, oaspeţii s-au retras din campionat