În Brezoi, Schell pune piciorul în prag: gunoiul se va colecta preselectat


Pentru a educa brezoienii să colecteze gunoiul conform normelor Uniunii Europene, primarul Robert Schell a decis să pună piciorul în prag și să treacă la fapte: deșeurile se vor colecta preselectiv.
„Începând cu această lună, în localitatea noastră, gunoiul menajer va fi colectat preselectat. Primăria împreună cu firma de salubrizare au obligația de a implementa acest sistem, de a educa populația în acest sens. Sunt convins că nu va fi ușor, dar am încredere în locuitorii noștri că vor înțelege necesitatea reduceri cantităților de deșeuri menajere. Preselectarea înseamnă ca toate deșeurile reciclabile, adică hârtie, carton, plastic, pet-uri, metale, doze de aluminiu sau conserve să fie depozitate separat de celelalte deșeuri casnice. Astfel, locuitorii de la case vor primi lunar un sac pentru a strânge aceste deșeuri sau dacă dețin un al doilea recipient sau pubelă, o pot face în acestea”, a declarat liberalul Robert Schell.

Puncte de colectare comune, la blocurile din oraș

„La punctele de colectare comune de la blocuri, primăria va aduce câte un container albastru pentru hârtie și carton și un container verde pentru plastic și metal. În fiecare a treia săptămână a lunii, vor fi ridicate aceste deșeuri reciclabile. Acest lucru se întâmplă în toate țările civilizate și am convingerea că vom înțelege și noi necesitatea implementării unei astfel de măsuri”, a mai precizat primarul orașului Brezoi, Robert Schell.