În Bărbătești, bradul se împodobește de Paști, nu de Crăciun… pe DJ 646 A


• primarul Bănacu așteaptă să treacă sărbătorile pascale pentru a demonstra cât de mare este grija Consiliul Județean pentru DJ 646 A

La finele săptămânii trecute. șeful administrației costeștene a condus un protest cu totul inedit, plantând flori de-a lungul unuia dintre cele mai rușinoase drumuri ale Vâlcii. La respectiva acțiune, trebuia să ia parte și primarul Bărbăteștiului. În ultimul moment, problemele de administrație l-au împiedicat pe Constantin Bănacu (foto) să acopere jumătatea sa de drum cu panseluțe.
Cu toate astea, sprijinul edilului din Bărbătești pentru mai tânărul său coleg din Costești rămâne intact doar că pesedistul așteaptă până la Înviere să vadă vreo miș­care sau un semn de bunăvoință dinspre județ: „Vineri, aveam de gând să pornim fiecare din partea lui de drum și să ne întâlnim în dealul Pietrenilor să finalizăm Podul de Flori peste această groapă care este acum DJ 646 A. Faptul că n-am mai ajuns să plantez și eu panseluțele care mă așteaptă în continuare în birou nu înseamnă că am renunțat la protest. Acesta se va ține, până la urmă, dar la o altă scară: nu vom mai planta flori, ci direct arbori. Mai precis, brazi! Știu că vine Paștele și nu Crăciunul, dar vrem să fim siguri că toate gropile de-a lungul DJ 646 A vor fi cât mai bine semnalizate, chiar dacă șoseaua asta nu există pentru Consiliul Județean… Să vedeți atunci frumusețe de pădure de brazi în mijlocul drumului. Eu tot mai sper ca specialiștii CJ să nu se mai ascundă în spatele a tot felul de chichițe birocratice și să arate că le pasă și de comunitățile cu primari din Opoziție!”