I-au „stors” ca pe nişte rufe!


• fotbaliştii lui Claudiu Niculescu s-au impus cu 3-1 în faţa bănăţenilor de la Metalul Reşiţa


Astăzi, într-un meci contând pentru etapa a VII-a din Seria Vest a ligii secunde de fotbal, pe stadionul din Parcul Zăvoi, CS Municipal Râmnicu Vâlcea şi Metalul Reşiţa s-au întâlnit în derby-ul orgoliilor, partidă care a opus echipele clasate pe locurile patru, respectiv trei, dar şi doi patroni care se cunosc foarte bine din sezonul trecut: senatorul Dan Niţu (CSM) şi omul de afaceri bucureştean Cătălin Rufă (Metalul).


Cataramă – „lunetistul” din finalul primei reprize; Iancu şi Negruţ – eroii părţii secunde


Motivaţi exemplar de antrenori, fotbaliştii celor două echipe au intrat pe teren decişi să „tranşeze” soarta întâlnirii în favoarea lor. S-a trecut repede peste perioada de tatonare din debut, intrările în forţă şi contrele tari nu au lipsit nici ele, doar golul a fost elementul esenţial ce s-a lăsat destul de mult timp aşteptat pe „municipalul” râmnicean. Acesta a venit însă când cei aproape 2.000 de spectatori prezenţi în tribune se aşteaptau mai puţin, la chiar ultima fază a primei reprize, atunci când Victoraş Cataramă a executat cu „sânge rece” o lovitură liberă de la 20 de metri distanţă de poarta adversă, balonul expediat de acesta poposind în plasa porţii apărate de Pascal, tânărul jucător de la CSM stabilind astfel şi scorul pauzei.

Debutul părţii secunde a fost mult mai furibund, dovedindu-se de bun augur pentru râmniceni. Acelaşi Cataramă a trimis o centrare la semiînălţime din flancul drept al ofensivei vâlcene, iar Daniel Iancu, aflat în poziţie ideală în centrul careului advers, l-a „executat” fără probleme goal-keeper-ul Pascal cu un şut plasat, dublând avantajul gazdelor şi declanşând fiesta în tribunele stadionului din Parcul Zăvoi. Fotbaliştii pregătiţi de Claudiu Niculescu au continuat asediul la poarta „metaliştilor” din Reşiţa, iar defensiva acestora a cedat încă o dată, în minutul 54, când Negruţ l-a învins încă o dată pe „nefericitul” Pascal, de această dată cu capul.

Abia în minutul 87 reşiţenii au reuşit să marcheze golul de onoare, Istavan Szabo stabilind scorul final tot în urma unei faze în care a lovit balonul cu capul, mingea ştergând stâlpul din stânga portarului Popescu şi poposind în plasa râmnicenilor.


Salt de două poziţii în clasament


Cu cele trei puncte câştigate astăzi, CSM Râmnicu Vâlcea ajunge la un total de 12 puncte şi urcă pe poziţia a doua în clasamentul Seriei Vest din liga secundă de fotbal. Liderul la zi al întrecerii rămâne Gloria Bistriţa, cu 14 puncte, ardelenii încurcându-se în mod surprinzător, într-un meci disputat tot astăzi, chiar pe terenul „lanternei roşii” UT Arad. În următoarea etapă, cea cu numărul opt, programată sâmbăta viitoare, CSM Râmnicu Vâlcea va evolua pe terenul târg-mureşenilor de la ASA, echipă clasată în acest moment pe locul opt.


Rezultatele etapei a VII-a


CSM Râmnicu Vâlcea – Metalul Reşiţa 3-1

Cataramă ’45 Iancu ’46 Negruţ ’54 / Szabo ’87

UT Arad – Gloria Bistriţa 1-0

Sălăjan ’21

CS Mioveni – FC Universitatea Craiova 2-1

Stan ’75 Olteanu ’92 / Bălan ’10

FC Bihor Oradea – ASA Târgu Mureş 1-0

Lukacs ’21

FC Olt Slatina – Olimpia Satu Mare 0-0

Minerul Motru – CS Universitatea Craiova 0-1

Ljubinkovic ’73

Clasament


Nume echipă                  M      V       E       Π       Gol.   P

1.Gloria Bistriţa            7        4        2        1        10-5  14p

2.CSM Rm. Vâlcea        7        3        3        1        10-6  12p

3.FC U. Craiova            7        3        3        1        7-4    12p

4.CS U. Craiova            7        3        3        1        7-5    12p

5.Metalul Reşiţa            7        3        1        3        11-10 10p

6.Olimpia Satu Mare      7        2        4        1        6-5    10p

7.ASA Târgu Mureş       6        2        2        2        4-4    8p

8.FC Bihor Oradea         7        3        2        3        8-9    8p

9.FC Olt Slatina            6        2        2        2        4-5    8p

10.CS Mioveni              7        2        2        3        6-9    8p

11.Minerul Motru           7        1        1        5        4-7    4p

12. UT Arad                 7        1        1        5        4-12  4p

*primele şase clasate se califică în play-off, iar ultimele şase în play-out