Hoți din Bărbătești, prinși la miez de noapte prin Râmnic


Polițiștii de la Ordine Publică ai municipiului Râmnicu Vâlcea au reușit identificarea unor persoane bănuite de săvârșirea unui furt, comis, în comuna Bărbătești: „La data de 23 ianuarie, în jurul orei 01:00, polițiștii au depistat, în timpul serviciului de patrulare, în fața unei pensiuni din municipiu, doi tineri de 18 și 25 de ani, cu un comportament suspect. În urma controlului efectuat, s-a stabilit că aveau asupra lor mai multe documente ale unei firme cu sediul în comuna Bărbătești și 4.200 de lei, bani pe care nu au putut să-i justifice. Fiind efectuate verificări, a reieșit că, doar cu câteva ore înainte, persoane necunoscute au pătruns în sediul unei societăți comerciale, aflată în comuna Bărbătești și au sustras suma menționată. Persoanele identificate de polițiști, sunt, de fapt, cele bănuite de comiterea furtului și au fost preluate de polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Pietrari, în vederea continuării cercetărilor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat” informează IPJ Vâlcea.

Doi hoți + două baterii = dosar penal
Poliția municipiului Râmnicu Vâlcea a depistat și reținut doi bărbați, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă comisă doar cu câteva ore înainte: „În seara zilei de 22 ianuarie a.c., polițiștii au identificat și reținut două persoane, bănuite că ar fi sustras doi acumulatori auto, prejudiciul fiind de aproximativ 2.000 de lei. În fapt, pe parcursul efectuării unor verificări, în Râmnicu Vâlcea, polițiștii au observat un autoturism staționat, procedându-se la controlarea acestuia. În acel moment, conducătorul auto a fugit, polițiștii reușind să-l identifice pe cel de-al doilea ocupant al mașinii, în persoana unui tânăr de 23 de ani, din județul Argeș. Pe bancheta din spate a autoturismului, au fost identificaţi doi acumulatori auto ulterior stabilindu-se că aceştia au fost sustraşi cu putin timp înainte, de la un tir, parcat în apropiere. A fost înregistrat un dosar penal în care se fac cercetări pentru furt calificat, reușindu-se și depistarea celei de-a doua persoane bănuite, cei doi fiind reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, cu propunerea de arestare preventivă” sună raportul oficial emis de Poliție.

Ajutor pentru Poliția italiană
• Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din Italia
IPJ Vâlcea informează că ,la data de 22 ianuarie a.c, polițiștii au pus în executare un mandat european de arestare, emis de autoritățile italiene față de un bărbat de 39 de ani, bănuit de comiterea unei infracțiuni de furt calificat. În fapt, acesta ar fi sustras, la data de 17 martie 2015, împreună cu o altă persoană, 4.500 de euro din aparatele de jocuri de noroc, aflate într-un bar din orașul italian Forli. Bărbatul a fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești, fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Gata cu „Pictorul de la miezul nopții”
• polițiștii râmniceni au depistat persoana care ar fi scris cu vopsea neagră pe zidurile mai multor clădiri din municipiu
Luni, polițiștii au reușit identificarea persoanei bănuite de realizarea unor inscripții pe mai multe clădiri din oraș, fiind vorba de un bărbat de 36 de ani din Râmnicu Vâlcea: „În fapt, în dimineața zilei de 17 ianuarie a.c, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, pe mai multe clădiri ale unor instituții publice, dar și private din Râmnicu Vâlcea, au fost realizate în cursul nopții, inscripții cu vopsea neagră. Au fost demarate imediat verificările, fiind descoperite și alte imobile din municipiu pe care s-au realizat aceste inscripții, în urma probatoriului administrat, persoana bănuită fiind identificată. Verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a fost comisă fapta și dispunerea măsurilor legale” se arată în raportul oficial transmis de IPJ Vâlcea.