HCM Török s-a calificat cu două echipe la turneele finale de handbal feminin!


• jucătoarele pregătite de antrenoarea Maria Ciulei au câştigat turneul organizat în Sala Sporturilor „Traian”

Aşa după cum vă informam la momentul oportun, în urmă cu două săptămâni, echipa de junioare III a HCM Török Râmnicu Vâlcea s-a calificat la turneul final al acestei categorii de vârstă. Sportivele pregătite de antrenoarea Mia Rădoi au încheiat atunci turneul semifinal de la Craiova pe locul al doilea şi au obţinut „biletele” pentru ultima fază a CN de junioare III. Zilele trecute, o altă echipă feminină a Handbal Club Municipal Török s-a calificat la faza naţională. Este vorba despre cea a micuţelelor handbaliste pregătite de antrenoarea Maria Ciulei. Grupa feminină de copii a clubului râmnicean a câştigat turneul semifinal organizat chiar în judeţul nostru, în Sala Sporturilor „Traian”. HCM Török a triumfat la finalul acestei întreceri într-un mod cât se poate de clar. Handbalistele râmnicene au înregistrat victorii facile în meciurile din faza grupelor, în faţa echipelor din oraşele Corabia (Olt) şi Vulcan (Hunedoara). Ulterior, în ultimul meci al turneului semifinal de la Râmnicu Vâlcea, HCM Török s-a duelat cu reprezentativa judeţului Dolj, FEFS Craiova. Jucătoarele pregătite de către antrenoarea Maria Ciulei nu au avut prea multe emoţii nici în acest meci, impunându-se cu un categoric 21-9. Astfel, ele şi-au asigurat prezenţa la turneul final al Campionatului Naţional de copii, care se va desfăşura în perioada 26-29 iunie, într-o locaţie ce încă nu a fost stabilită de către oficialii Federaţiei Române de Handbal.

Edit Matei: „Facem paşi mici, dar siguri, spre handbalul de performanţă”

 

Înfiinţată în septembrie 2011, Asociaţia Clubul Sportiv HCM Török este o structură sportivă privată, non-profit. Misiunea clubului este aceea de a atrage spre sport cât mai mulţi copii din judeţul nostru care doresc să practice handbalul la nivel de juniori. Printre obiectivele clubului râmnicean se numără şi revigorarea handbalului masculin, contribuind la dezvoltarea piramidei de minihandbal, acolo unde se naşte plăcerea practicării acestui sport. Clubul se ocupă de promovarea handbalului atât în municipiul Râmnicu Vâlcea, cât şi în alte zone urbane din judeţul nostru. Scopul final al antrenorilor de la HCM Török este acela de a forma şi pregăti sportivi pentru echipe competitive, din prima liga românească, campionate externe sau, de ce nu, chiar pentru reprezentativa naţională. Baza proiectului a fost pusă de către două foste mari jucătoare ale echipei Chimistul Râmnicu Vâlcea, viitoarea Oltchim, surorile Edit Matei şi Maria Török-Duca.

„Ne bucurăm mult pentru faptul că, în numai doi-trei ani trecuţi de la înfiinţarea clubului nostru, aceste fete au ajuns să joace la un nivel destul de ridicat. Scopul nostru este acela de a forma copiii în acest sport şi cred că, măcar parţial, l-am atins. Este greu la un asemenea nivel, pentru că ne luptăm cu cele mai bune echipe din toată ţara. 

Dar rezultatele pe care le-am înregistrat recent sunt un exemplu că am făcut progrese. Aşa cum am mai spus, prin intermediul acestor copii talentaţi, clubul nostru face paşi mici, dar siguri, spre lumea handbalului de performanţă”, ne-a declarat managerul general al HCM Török, Edit Matei.