HCM Râmnicu Vâlcea va disputa mâine primele două meciuri amicale


• acestea vor avea loc în Sala Sporturilor, de la orele 10.00 şi 16.00, în compania divizionarei secunde CSM Sebeş


După cantonamentul desfăşurat săptămâna trecută în zona Bran-Moeciu, handbalistele pregătite de antrenoarele Maria Török-Duca si Mia Radoi vor disputa, zilele următoare, primele meciuri din istoria clubului finanţat de Primăria Râmnicului. Acestea vor avea un caracter amical, urmând să aibă loc în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea. În primele trei partide de pregătire, handbalistele de la HCM vor evolua în compania a două divizionare secunde, CSM Sebeş şi Universitatea Piteşti, pentru ca, marţea viitoare, municipalele să întâlnească, tot pe teren propriu, o echipă nou-promovată în Liga Naţională, CSM Cetate Deva.


Programul jocurilor amicale


HCM – CSM Sebeş (vineri, 9 august, ora 10.00)

HCM – CSM Sebeş (vineri, 9 august, ora 16.00)

HCM – Universitatea Piteşti (sâmbătă, 10 august, ora 16.00)

HCM – CSM Cetate Deva (marţi, 13 august, ora 16.00)


Pleşa: „Am adus un portar cu experienţă. Ildiko Barbu se va dedica vieţii de familie, dar va rămâne alături de noi”


Preşedintele Handbal Club Râmnicu Vâlcea, Toma Pleşa, a anunţat că, recent, în lotul echipei a ajuns şi un portar cu experienţă, Cristina Bobeică de la Dunărea Galaţi. De asemenea, Pleşa a mai precizat faptul că Ildiko Kerekeş-Barbu (fost portar al naţionalei României, precum şi al unor echipe ca CS Oltchim, Itxako Navarra sau SCM Craiova) nu mai intră în calcule pentru a apăra buturile echipei municipale, aceasta fiind însărcinată. „Ţin să anunţ că, zilele trecute, echipa noastră a realizat un transfer important, aducând un portar cu experienţă, care a evoluat în Liga Naţională. Este vorba despre Cristina Bobeică, portăriţă care a evoluat pentru Dunărea Galaţi. În ceea ce o priveşte pe Ildiko Kerekeş-Barbu, nu se mai pune problema ca ea să apere în sezonul viitor, după ce testele medicale pe care le-a efectuat au confirmat că este însărcinată. Din discuţiile pe care le-am purtat, ştiu că se va dedica mai mult vieţii de familie, dar va rămâne alături de noi, experienţa ei la nivel înalt fiind cu siguranţă utilă echipei noastre aflată la început de drum”.

De asemenea, Toma Pleşa ne-a mai informat că o altă tânără handbalistă de la Colegiul Energetic a fost transferată la HCM Râmnicu Vâlcea. „După transferul surorilor Gherman, am mai reuşit aducerea unei handbaliste tinere şi de mare perspectivă, care a jucat tot la Energetic. Florentina Craiu a semnat cu noi, însă acum nu se poate antrena alături de viitoarele sale colege, ea aflându-se în lotul naţionalei de junioare a României, care se pregăteşte pentru Campionatul European din Polonia”, a încheiat Toma Pleşa.


În a doua parte a lunii august, municipalele vor participa la „Cupa Băniei” şi „Memorialul Constantin Tită”


Cele patru jocuri programate în acest week-end şi la începutul săptămânii viitoare nu vor fi însă singurele pe care noua echipă a Râmnicului le va susţine înaintea debutului în Liga Naţională, programat pe 5 septembrie, pe propriul teren, în faţa prahovencelor de la CSM Ploieşti. Astfel, conform spuselor preşedintelui Toma Pleşa, handbalistele antrenate de Maria Török-Duca si Mia Radoi vor participa, în zilele de 17 şi 18 august, la turneul amical organizat la Craiova, intitulat „Cupa Băniei”. La această întrecere vor mai participa alte trei grupări din Liga Naţională, aflate în pregătiri pentru noul sezon, CSM Bucureşti, CSM Cetate Deva şi, evident, echipa gazdă, SCM Craiova. Ulterior, în zilele de 24 şi 25 august, în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea se va disputa o întrecere amicală devenită deja tradiţională pentru handbalului feminin din judeţul nostru, cu singura precizare că, în acest an, competiţia se va desfăşura vara, şi nu iarna, cum se întâmpla până acum. Este vorba despre „Memorialul Constantin Tită”, turneu care va aduce în Sala Sporturilor patru echipe din Liga Naţională feminină: Universitatea Jolidon Cluj, SCM Craiova, CSM Ploieşti şi HCM Râmnicu Vâlcea. De asemenea, este posibil ca, după acest turneu amical, handbalistele râmnicene să mai susţină alte câteva meciuri de pregătire înaintea debutului în Liga Naţională.