HCM a renunţat la colaborarea cu patru jucătoare


• alte patru sunt sigure că vor îmbrăca tricoul echipei vâlcene şi sezonul următor

Perioada transferurilor a început în handbalul feminin românesc, iar oficialii de la HC Municipal caută cele mai bune soluţii pentru ca echipa sprijinită financiar de Primăria Râmnicului să abordeze sezonul viitor cu un lot cât mai valoros. Chiar dacă este condiţionată de bugetul nu tocmai generos, acesta putând fi numit mai degrabă unul „de austeritate”, conducerea clubului doreşte să formeze o echipă care să se poată lupta pentru obţinerea unui rezultat mai bun decât în sezonul recent încheiat. Reamintim, în chiar primul an de existenţă al clubului râmnicean, jucătoarele pregătite de antrenoarea Simona Gogârlă au reuşit să obţină locul zece în ierarhia finală a întrecerii. Ele s-au salvat de la retrogradare după ce au câştigat turneul play-out din care au mai făcut parte echipele Universitatea Neptun Constanţa şi CSM Ploieşti.

Primele „mişcări de trupe” au avut loc deja, patru jucătoare alegând să se despartă de clubul râmnicean. Este vorba despre portăriţa Mădălina Puşcaş şi interii Reka Tamaş şi Alexandra Ciunt. Cele trei jucătoare au revenit la echipa care le-a împrumutat în acest sezon la Vâlcea, campioana HCM Baia Mare. O a patra jucătoare care a decis să nu mai continue la Vâlcea este extrema Diana Constantinescu. Totuşi, deşi este posibil ca şi alte jucătoare să se despartă de echipa noastră, unele chiar zilele acestea, într-o asemenea situaţie aflându-se şi golgetera Janina Luca, cel puţin patru handbaliste sunt sigure că vor îmbrăca tricourile HC Municipal şi sezonul viitor. Portăriţa Lia Sântămărean, pivotul de nici 18 ani Florentina Craiu, alături de Alexandra Gogoriţă (căsătorită Andrei) şi Mădălina Chirilă se află în continuare sub contract cu gruparea râmniceană şi este cert că vor rămâne în lotul pregătit de Simona Gogârlă.

 

Mia Rădoi: „Fetele se află într-o binemeritată vacanţă. Reunirea va avea loc pe 14 iulie”

Antrenorul secund de la HC Municipal, Mia Rădoi, ne-a declarat că handbalistele se află în vacanţă, perioadă ce se va prelungi până în jurul datei de 14 iulie. Atunci este programată reunirea lotului, jucătoarele urmând să plece ulterior într-un stagiu de pregătire la munte. Mai trebuie amintit faptul că antrenoarea principală Simona Gogârlă va da naştere unui băieţel, chiar pe parcursul lunii iulie, din această cauză ea urmând să lipsească la reunirea echipei. Sarcina de a pregăti jucătoarele din lot până la revenirea Simonei şi începerea viitoarei ediţii a Ligii Naţionale va cădea în grija „secundului” Mia Rădoi. „Fetele se află într-o binemeritată vacanţă. Au avut un an greu, au muncit mult şi merită aceste momente de relaxare. Nu trebuie să uităm că ele au reuşit să salveze echipa când poate nimeni nu ne mai dădea şanse. Desigur, este şi meritul conducerii, care a făcut ce a fost omeneşte posibil pentru ca ele să aibă toate condiţiile necesare pentru îndeplinirea obiectivului. Mă bucur foarte mult că am reuşit să ne atingem ce ne-am propus în acest sezon (…) Reunirea lotului va avea loc, cel mai probabil, pe 14 iulie. O parte a fetelor negociază chiar zilele acestea noi contracte cu conducerea clubului. Doar câteva au contracte pentru noul sezon. Deocamdată, nu ştim cu exactitate ce se va întâmpla. Probabil unele fete vor pleca, altele vor rămâne şi cred că vom avea parte şi de câteva noutăţi în lot. Oricum, domnul preşedinte se ocupă de lucrurile acestea. Eu pot să spun că îmi doresc cel puţin trei jucătoare şi în noul sezon. Mă refer aici la Janina Luca, la Roxi Cherăscu şi la portăriţa Stanki”, ne-a declarat Mia Rădoi, antrenor secund Handbal Club Municipal Râmnicu Vâlcea.