Handbalistele de la SCM caută desprinderea în fruntea Ligii Florilor


SCM Râmnicu Vâlcea a avut un start excelent în acest sezon al Ligii Florilor de handbal feminin. Echipa sprijinită financiar de Primăria Râmnicului și Consiliul Județean Vâlcea, alături de mai multe societăți private a obținut șase victorii din tot atâtea meciuri disputate și a ajuns la 18 puncte acumulate. Cu această «zestre», formația pregătită de antrenorul Florentin Pera ocupă prima treaptă a clasamentului, la egalitate de puncte cu brașovencele de la Corona, cu mențiunea că Vâlcea are un golaveraj mai bun (+ 39, față de + 29 cât au brașovencele).

Rapid, «victimă» sigură în polivalentă?

În etapa a șaptea, campioanele de la SCM Râmnicu Vâlcea vor primi vizita unei echipe nou-promovate care, așa cum era și de așteptat într-o oarecare măsură, a avut «viață grea» în primele șase etape din Liga Florilor. Este vorba despre Rapid București, care încă nu s-a obișnuit cu rigorile primului eșalon valoric al handbalului feminin românesc. Gruparea din Capitală, antrenată de fosta mare handbalistă Carmen Amariei, a obținut doar o victorie în primele șase etape, în celelalte cinci partide pierzând de fiecare dată. Meciul contra Rapidului este programat a se disputa marți, 15 octombrie, cu începere de la ora 16.00, în Sala Sporturilor „Traian”.
Prin prisma diferenței semnificative de valoare și, mai ales, de experiență între jucătoarele din cele două loturi, vâlcenele pornesc în mod clar cu prima șansă la obținerea victoriei. Cel mai probabil, în acest meci se va pune doar problema diferenței de scor la care SCM Râmnicu Vâlcea va câștiga partida și nu problema numelui echipei învingătoare. De altfel, cele două echipe s-au întâlnit și în urmă cu câteva luni, cu prilejul a două meciuri amicale. Atunci, Vâlcea s-a impus de fiecare dată, o dată în deplasare și o dată pe teren propriu. Pentru jucătoarele de la SCM mai important va fi să joace «frâna» puțin trasă pentru a evita orice eventuală accidentare, dar și pentru a nu acumula oboseală în exces înaintea dificilei partide pe care echipa noastră o va disputa, la sfârșitul săptămânii, în etapa a III-a din Liga Campionilor. Cum se cunoaște, sâmbătă, 19 octombrie, cu începere de la ora 20.00, SCM Râmnicu Vâlcea va disputa un meci foarte important pe terenul echipei muntenegrene Buducnost Podgorica.
Victoria în partida contra Rapidului este importantă și din alătă perspectivă. Cele trei puncte câștigate ar face ca echipa noastră să se desprindă de Corona Brașov, principala urmăritoare a Vâlcii în Liga Florilor de handbal feminin. Brașovencele au câștigat meciurile disputate în primele șase runde ale întrecerii, însă, în etapa a șaptea, într-un meci jucat în avans, ele au suferit prima înfrângere. Într-o partidă care a avut loc pe 8 octombrie, la Buzău, Corona a cedat la patru goluri în fața Gloriei din localitate (scor final 23-19 pentru buzoience). Cât despre diferența de puncte dintre SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București, aceasta ar deveni deja una «astronomică» în eventualitate unui succes al fetelor noastre contra Rapidului. Vâlcea ar ajunge la 21 de puncte câștigate, adică la 12 puncte în fața Bucureștiului; aici fiind de amintit și faptul că formația din Capitală și-a amânat două jocuri din campionatului intern.

Rezultatele primelor cinci meciuri disputate în etapa a VII-a

SCM Gloria Buzău – Corona Brașov 23-19
Măgura Cisnădie – CSU Cluj Napoca 33-22
HC Dunărea Brăila – SCM Craiova 24-19
AHCM Slobozia – Gloria Bistrița-Năsăud 24-26
Minaur Baia Mare – HC Zalău 24-16

Programul ultimelor două meciuri din etapa a VII-a

15 octombrie 2019, ora 16.00
SCM Râmnicu Vâlcea – Rapid București
4 ianuarie 2020
CSM Slatina – CSM București
Sursa foto: Facebook SCM Râmnicu Vâlcea