Handbalistele de la HCM şi-au făcut un frumos cadou de Ziua Femeii: Trei puncte cu HCM Roman


• echipa noastră revine în lupta pentru play-off-ul Ligii Naţionale

Etapa a XXII-a din întrecerea de elită a handbalului feminin românesc s-a dovedit cu noroc pentru jucătoarele de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea. Chiar dacă întâlneau unele dintre cele mai în formă adversare din Liga Naţională, moldovencele de la HCM Roman, jucătoarele pregătite de antrenorii Dumitru Muşi şi Maria Duca au reuşit să se ridice la înălţimea aşteptărilor suporterilor şi să obţină o victorie extrem de preţioasă. Presate de situaţia din clasament, municipalele erau conştiente că victoria reprezenta singura variantă a echipei de la poalele Capelei de a se menţine cu şanse reale în lupta pentru calificarea în play-off. Jucătoarele din Roman au început mai bine partida de sâmbătă, conducând pe tabela de marcaj în primele minute ale întâlnirii. Încurajate de cei 400-500 de spectatori prezenţi în tribunele Sălii „Traian”, municipalele au preluat repede iniţiativa şi au marcat opt goluri consecutive până în preajma minutului 15. Ulterior, vâlcencele s-au relaxat puţin după „galopul” de la mijlocul primei reprize, permiţând romaşcanelor să mai echilibreze situaţia. Chiar şi aşa, HC Municipal a intrat la „cabine” cu avantaj destul de consistent, tabela indicând 13-10.
După revenirea de la vestiare, moldovencele au fost cele care au controlat derularea „ostilităţilor”, gruparea din Roman demonstrând măcar parţial de ce este una dintre puţinele care pot ţine piept în Liga Naţională granzilor HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti. Totuşi, iureşul de început al moldovencelor s-a dovedit un simplu „foc de paie”. Vâlcencele şi-au regăsit cadenţa de la mijlocul primei reprize, punând la respect formaţia din estul ţării. După minutul 40, ajutată de evoluţiile bune ale unor jucătoare precum Bădiţă, Luca sau Adespii, echipa noastră şi-a croit avantajul decisiv pentru adjudecarea celor trei puncte puse în joc. În stil de mare campioană, HCM a dominat cu autoritate întâlnirea mai bine de zece minute, securizându-şi victoria. Cu cinci minute înaintea finalului, vâlcencele aveau deja un avantaj confortabil de şapte goluri, scor 23-16. La fel ca la finalul primei reprize, ultimele minute ale întâlnirii de sâmbătă au prins echipa noastră mai relaxată, moldovencele având posibilitatea de a puncta de câteva ori pentru a-şi mai spăla din ruşinea eşecului. Chiar şi aşa, Vâlcea s-a impus într-un mod neaşteptat de clar în faţa Romanului, scor final 24-19. Ar mai fi de remarcat faptul că în acest joc a evoluat şi Janina Luca, interul echipei noastre lipsind mai bine de o lună din cauza unei accidentări.
Pentru echipa noastră, cele mai bune marcatoare în meciul cu HCM Roman au fost: Carmina Bădiţă (şase goluri), Janina Luca (cinci goluri), Andreea Adespii (cinci goluri) şi Clara Vădineanu (patru goluri).
„Am spus mereu că echipa aceasta poate mai mult. Am avut nevoie de timp pentru a demonstra asta şi pot spune că încă ne mai trebuie timp. Oricum, vreau să le felicit pe fete pentru modul în care s-au dăruit pe teren şi pentru felul în care au tratat acest meci. Mă bucur că afişăm o altă faţă decât ceea ce arătam în toamnă. Ne vom juca şansa până la final chiar dacă echipa din Ploieşti are un program mai bun decât noi”, a declarat antrenorul Dumitru Muşi, sâmbătă, la finalul partidei cu HCM Roman.

Ploieştiul s-a împiedicat la Cluj. Vâlcea, la un punct de play-off
Succesul obţinut de HC Municipal în partida de sâmbătă a adus echipa noastră foarte aproape de locul al șaselea în clasament, ultimul care asigură calificarea în play-off. În acest moment, cu 26 de puncte la activ, HC Municipal se află la un punct în urma principalei rivale în lupta pentru play-off, CSM Ploiești. Gruparea prahoveană s-a împiedicat în runda de la finalul săptămânii, cedând la limită pe terenul clujencelor de la Universitatea. În următorul joc, programat miercuri, handbalistele râmnicene au o nouă șansă de a câștiga puncte prețioase, dat fiind faptul că oaspete în Sala Sporturilor „Traian” vor fi ardelencele de la Mureșul Târgu Mureș, formație aflată pe ultimul loc.

Rezultatele etapei a XXII-a
CSM Bucureşti – HCM Baia Mare 29-23
HCM Rm. Vâlcea – HCM Roman 24-19
Universitatea Cluj – CSM Ploieşti 23-22
Mureşul Tg. Mureş – SCM Craiova 24-34
HC Dunărea Brăila – Corona Braşov 26-31
Unirea Slobozia – Cetate Deva 28-29
HC Zalău – Neptun Constanţa*
*s-a disputat aseară, după închiderea ediţiei noastre

Programul etapei viitoare (intermediară)
Miercuri, 11 martie
HCM Rm. Vâlcea – Mureşul Tg. Mureş
Corona Braşov – HC Zalău
HCM Baia Mare – HC Dunărea Brăila
Neptun Constanţa – Unirea Slobozia
Cetate Deva – Universitatea Cluj
CSM Ploieşti – SCM Craiova
Joi, 12 martie
HCM Roman – CSM Bucureşti
Clasament: HCM Baia Mare 60p, CSM Bucureşti 59p, Corona Braşov 51p, SCM Craiova 42p, HCM Roman 38p, HC Dunărea Brăila 34p, HC Zalău 34p, CSM Ploieşti 27p, HCM Râmnicu Vâlcea 26p, Universitatea Cluj 23p, Cetate Deva 21p, Unirea Slobozia 18p, Neptun Constanţa 17p şi Mureşul Târgu Mureş 0p.
*primele opt echipe se califică în play-off