Handbalistele de la Baia Mare şi-au aflat adversarele din preliminariile Ligii Campionilor


• dacă se vor califica în grupe, vor avea de înfruntat un adversar de-a dreptul infernal: deţinătoarea trofeului, ETO Gyor din Ungaria


La finalul săptămânii trecute, în capitala Austriei au fost organizate tragerile la sorţi pentru stabilirea componenţei meciurilor din preliminariile Ligii Campionilor la handbal feminin (ediţia 2013/2014), dar şi pentru repartizarea echipelor care se vor califica în prima fază a grupelor.

Reprezentată de o singură echipă în cea mai puternică întrecere continentală după ce Oltchim Râmnicu Vâlcea (cap de serie în faza grupelor) s-a retras din competiţie din cauza problemelor financiare, ţara noastră se bazează, în vederea menţinerii coeficientului, doar pe vicecampioanele de la HCM Baia Mare. Chiar dacă s-a întărit destul de serios în această pauză intercompetiţională, gruparea maramureşeană asigurându-şi aportul unor handbaliste ca Paula Ungureanu sau Adriana Nechita, şi va evolua în ambele tururi pe propriul teren, vicecampioana României se poate considera ghinionistă în urma tragerilor la sorţi, ea având de înfruntat două nume grele ale handbalului feminin european pentru a obţine mult dorita calificare în grupele Ligii Campionilor. Astfel, în primul tur (meciul se va disputa pe 14 septembrie), băimărenele vor da peste Viborg HK (locul trei în puternicul campionat danez), gruparea nordică fiind o fostă deţinătoare a trofeului Ligii Campionilor. Dacă vor trece de acest prim „hop”, elevele antrenorului Constantin Buceschi vor evolua în compania unei alte formaţii din Danemarca, Team Tvis Holstebro, vicecampioana acestei ţări. Partida din turul II se va disputa tot la Baia Mare, pe 15 septembrie.


Cum va arăta grupa principală pentru HCM?


Dacă vor reuşi să îşi asigure „biletele” pentru faza grupelor, maramureşencele vor avea parte de şase meciuri de „foc” în compania unora dintre cele mai puternice formaţii din Europa. Capul de afiş al posibilelor adversare este ţinut de gruparea maghiară ETO Gyor, nimeni alta decât campioana en-titre a competiţiei. Alături de aceasta, pe lista viitoarelor adversare ale HCM Baia Mare aflându-se Hypo Viena (campioana Austriei) şi Thuringer (campioana Germaniei).