Handbal feminin, Liga Națională De la agonie la extaz… și înapoi la agonie!


• HCM a pierdut, la Brașov, primul meci al anului după ce a condus la pauză

Liga Națională a revenit în forță chiar din primele zile ale lui 2016. Așa după cum ați aflat din paginile cotidianului nostru, etapa a XIV-a a întrecerii de elită din handbalul feminin românesc a propus, încă de marți, meciuri cât se poate de interesante. Jucătoarele de la Handbal Club Municipal Râmnicu Vâlcea au avut posibilitatea de a evolua chiar în partida care a dat startul noului sezon. Pe terenul brașovencelor de la Corona, handbalistele pregătite de antre­norul Constantin Ștefan și-au vândut scump pielea în fața gazdelor. Pe lângă motivația actuală din campionat și dorința de a urca în clasament, municipalele și-au dorit foarte mult revanșa pentru partida din meciul tur, atunci când au cedat, acasă, la numai un gol în fața brașovencelor, scor final 28-29.
Gazdele au început mai bine partida și au condus aproape în permanență pe parcursul primelor 25 de minute. Golurile semnate de Adespii Molnar și Ana Maria Simion au întors însă balanța, iar HCM a preluat conducerea, pentru prima dată, în minutul 27. Aceeași Simion a mai punctat o dată pentru echipa noastră, situație care a făcut ca HCM să intre la cabine în avantaj, scor 17-16.

Municipalele au rămas fără „benzină” în partea secundă
Forma cu care jucătoarele celor două echipe au revenit de la „cabine” a arătat că pauza a fost un sfetnic foarte bun pentru brașovence. Gazdele, pregătite de antrenorul Bogdan Burcea, au fost mai incisive în ofensivă și au redus numărul greșelilor comise în apărare. Corona a revenit repede la cârma partidei și a pus presiune pe echipa noastră. Cu Hotea, Chiper, Briscan sau Țăcălie în formă bună, gazdele au întors rezultatul de pe tabela de marcaj și au ajuns să conducă la o diferență de patru goluri în minutul 44 (scor 24-20). Speranța a mai pâlpâit pentru HCM în preajma minutului 50, când Luca, Senocico și Cherăscu au adus din nou echipa noastră în postura de egală a Coronei (scor 25-25). Finalul partidei a arătat însă o echipă vâlceană obosită, rămasă fără „benzină”. Brașovencele au fost mai sigure pe ele în ultimele minute și au marcat cinci goluri consecutive, care le-au adus un succes liniștit la tot atâtea goluri diferență. Partida s-a încheiat cu victoria gazdelor, tabela indicând, la final, 31-26 în favoarea Coronei.

Urmează un al test dificil: acasă cu HCM Roman
În urma acestui eșec, HC Municipal Râmnicu Vâlcea rămâne pe poziția a noua în clasament, cu 18 puncte acumulate. Elevele antrenorului Constantin Ștefan se pregătesc acum pentru un alt joc ce se anunță cât se poate de greu. La finalul săptămânii, în Sala Sporturilor „Traian”, ele vor primi vizita nemțencelor de la HCM Roman. În numărul de mâine al publicației noastre vom reveni cu informații pe marginea acestui subiect.

Uite golul, nu e golul
O fază amuzantă s-a petrecut în ultimele secunde ale meciului dintre Corona și HCM. La capătul unui contraatac, gazdele au marcat golul care restabilea egalitatea pe tabela de marcaj. Arbitrele au fluierat însă fault în atac și au anulat reușita gazdelor. Cei care se ocupau de tabela de marcaj au contorizat însă golul, iar spectatorii au crezut că echipa lor a încheiat prima repriză la egalitate. Situația a fost lămurită abia în urma discuțiilor purtate între oficialii partidei și cele două arbitre, Vâlcea beneficiind în cele din urmă de binemeritatul avantaj.