Grădinița Nord 1 din Râmnicu Vâlcea, aspect impecabil în urma lucrărilor de reabilitare


Grădinița cu Program Prelungit (GPP) Nord 1 are un aspect complet nou după reabilitarea ce a vizat întreg nivelul întâi al imobilului. Imobilul a fost verificat vineri, 19 mai 2023, de către primarul municipiului, Mircia Gutău.
Lucrările au constat în reparații interioare (schimbarea ușilor, montarea de parchet, reabilitarea instalațiilor termice, sanitare și electrice), la care s-au adăugat lucrări impuse de legislația în domeniul protecției împotriva incendiilor, cum ar fi: montarea unei uși antifoc, folosirea de cablaje antiincendiu, amplasarea a 59 de detectoare de fum sau a 13 sonerii de avertizare. Edilul șef a apreciat calitatea lucrărilor realizate, iar directoarea instituției, Cristina Smărăndoiu, a mulțumit în numele celor 227 de preșcolari pentru toate investițiile realizate de municipalitate.

Grădinița Nord 1 va deveni independentă energetic: aproape întregul ei acoperișul va fi «împânzit» de panouri fotovoltaice!

Primarul Mircia Gutău a avut și ocazia să prezinte câtorva zeci de părinți eforturile administrației locale dedicate modernizării acestei unități preșcolare, evidențiind amenjările de anul trecut de la parterul clădirii, dar și faptul că Grădinița Nord 1 va fi una dintre cele 11 clădiri publice din municipiu ce va beneficia de acoperirea, în proporție de peste 95,5%, a necesarului de energie electrică. În acest sens, urmează să fie montate panouri fotovoltaice pe acoperișul grădiniței din nordul Râmnicului, întreaga lucrare fiind finanțată cu bani europeni în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).